İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Muş’ta beyaz esaret: İl Özel İdaresi sahada destan yazdı!

Muş’ta beyaz esaret: İl Özel İdaresi sahada destan yazdı!

Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 142 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri 68 iş makinesi ve 110 personelle yaklaşık 7 bin kilometrelik alanda gece gündüz karla mücadele çalışması yürüttü.

Muş genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 142 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri yaklaşık 3 bin kilometrelik yol ağında toplamda 7 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yürüttü. 


Muş’ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, kent merkezi ve kırsal bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle il genelinde 142 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sahada geniş çaplı çalışma başlattı. Özellikle Muş Ovası ve yüksek kesimlerde yoğunlaşan çalışmalarda, ekipler 68 iş makinesiyle kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için gece gündüz mesai yaptı. Yaklaşık 7 bin kilometrelik yol ağında kar temizleme ve yol açma faaliyeti gerçekleştirildi. Sahadaki çalışmaları yerinde inceleyen Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, beraberindeki muhtarlarla birlikte İl Özel İdaresi ekiplerini ziyaret ederek, köyler adına gösterilen özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeymus Yentür de hazır bulundu. 


Kar kalınlığının kent merkezinde 110 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aştığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, zorlu hava şartlarına rağmen ekiplerin kapalı köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Yentür, "Muş’a üçüncü kez kar yağdı. Biz de üçüncü kez yaklaşık 3 bin kilometrelik yol ağında kar temizleme çalışması yaptık. Bugün itibarıyla kar kalınlığı merkezde 110 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aşmış durumda. Toplamda yaklaşık 7 bin kilometrelik alanda karla mücadele ve yol açma çalışması gerçekleştirdik. İl Özel İdaresi olarak 368 köyümüzde ve 217 mezramızda, 110 personelimiz ve 68 iş makinemizle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. 7/24 esasına göre hizmet üreten bir kurumuz. Halkımızın seyir ve seferini kolaylaştırmak için özellikle İl Özel İdaresi yol ekiplerine, başta müdürümüz, genel sekreter yardımcılarımız ve tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İşin özü vatandaşın memnuniyetidir. Elhamdülillah karın yoğun yağdığı bir bölgede yaşıyoruz ve bu zorlu şartlarda da hastalarımızda, taziyelerimizde ve önemli günlerde vatandaşlarımızın yollarını açarak ulaşımı en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Nefesin olduğu her yere hizmet götürmek, ‘halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ şiarıyla görevlerimize devam etmekteyiz" dedi. 

Ziyaret ettiği karla mücadele ekiplerine tatlı ikramında bulunan Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ise, kış mevsiminin bu yıl oldukça ağır geçtiğini söyleydi. Süme, "Bugün burada toplanmamızın nedeni, bu yıl yoğun bir kış dönemi geçirmemizdir. Bu süreçte köylerimizde ve mezralarımızda fedakârca görev yapan İl Özel İdaresi personeline, bizler evlerimizde otururken değil, sahaya bizzat gelerek teşekkür etmek istedik. Karınca kararınca kendilerini teşvik etmek ve motive etmek amacıyla bugün burada bir araya geldik. Bu şartlar altında zaman zaman İl Özel İdaresi personelini ve yöneticilerini muhtarlar olarak bizler de rahat bırakmıyoruz. Günün her saatinde, 7/24 kendilerini arıyor; taziyelerimizde, yol çalışmalarımızda ve acil durumlarda destek istiyoruz. Sağ olsunlar, bizleri her zaman dinliyor ve taleplerimize ilgi gösteriyorlar. Bu vesileyle emekleri ve özverili çalışmaları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.