Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Şok görüntüler! Ağabeyinin eski eşinin yakınları markette iki çocuğu böyle dövdü!

Şok görüntüler! Ağabeyinin eski eşinin yakınları markette iki çocuğu böyle dövdü!

Gaziantep’te iki kız çocuğu, ağabeylerinin eski eşinin yakınları tarafından markette öldüresiye darp edilen iki kız çocuğunun davasında 9’uncu duruşma görüldü.

KAYNAK: İHA

Market saldırısında iki kız çocuğu darp edilmişti: Dava 9. celsesinde

Gaziantep’te iki kız çocuğu, ağabeylerinin eski eşinin yakınları tarafından markette öldüresiye darp edilmişti. Bu olayın yargı süreci devam ediyor. Davanın 9’uncu duruşması Gaziantep 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya davalı taraf, taraf avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Sanık avukatları beraat talep etti, aile en ağır cezayı istedi

Duruşmada savunma yapan sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürerek beraat talebinde bulundu. Öte yandan mağdur aile, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Savcıdan sanıklar için hapis cezası talebi

Gaziantep’te görülen davada Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, sanıklar Abdo K., Feride Y. ve Gülperi A.’nın “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarını birlikte işlediklerini belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaada, olay sırasında mağdurların market içerisinde ve giriş-çıkışlarda darp edildiği, sanıkların mağdurların serbestçe hareket etmelerini engellediği ve eylemlerin cebir kullanılarak gerçekleştirildiği vurgulandı. Adli raporlara göre yaralanmaların basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte olduğu ancak suçun niteliği gereği sanıklar hakkında nitelikli hallerin uygulanması istendi.

Savcı ayrıca, karşılıklı eylemler nedeniyle müşteki sanık Gülperi A. hakkında da “basit kasten yaralama” suçundan ayrı ayrı cezalandırma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını sunmaları için süre vererek duruşmayı 4 Şubat 2026 tarihine erteledi.

Olayın geçmişi: Markette korkunç saldırı

Olay, 12 Ağustos’ta Şahinbey ilçesi Geylani Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, alışveriş için bir zincir markete giren Hatice (16) ve Dilara (14) Aslan isimli iki kardeş, ağabeylerinin 3 yıl önce boşandığı eski eşinin A.Y., F.Y., G.K. ve A.Y. isimli yakınları tarafından takip edilerek market içerisinde sıkıştırıldı.

İki kardeş marketten çıkarak kaçmak isterken, kendilerini takip eden 4 şahsın saldırısına uğradı. Kız çocuklarının vazo ile kafalarına vurulma anları ile tekme, tokat ve yumruklu saldırıya uğrama anları ise marketin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle saldırganların elinden güçlükle alınan 2 kız çocuğu, olay sonrası kaldırıldıkları hastanede 2 gün yoğun bakımda tedavi gördü.