İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Sokakları kana bulayan çeteye büyük darbe: 10 ilde 130 kişi gözaltına alındı

Sokakları kana bulayan çeteye büyük darbe: 10 ilde 130 kişi gözaltına alındı

Bayğaralar çetesine Adana merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi. 130 şüpheli gözaltına alındı, aralarında kadınların da olduğu 96 kişi tutuklandı.

KAYNAK: İHA

Adana merkezli 10 ilde Bayğaralar çetesine yönelik operasyonda 130 şüpheli yakalandı, 96’sı tutuklandı

Adana merkezli 10 ilde cinayet, uyuşturucu gibi birçok suça karışan organize suç örgütü "Bayğaralar" çetesine yönelik yapılan operasyonda yakalanan ve aralarında kadınların da bulunduğu 130 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 96’sı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Bayğaralar" olarak bilinen çeteyi 10 ay önce teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, ögüt üyelerinin, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti yapma, silahlı tehdit, mala zarar verme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı kanuna muhalefet, nitelikli yağma, haraç ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçları başta olmak üzere 54 ayrı olay gerçekleştirdikleri tespit edildi. 


10 ilde 130 şüpheli yakalandı 

Bunun üzerine 13 Ekim’de Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Trabzon, Kocaeli, Bitlis, Kilis ve Van’da 403 adrese 800 ekip 2 bin polis ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 106 şüpheli ilk gün yakalandı. Devam eden operasyonlarla sayı 130’a yükseldi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan arama çalışmalarında 4 adet el yapımı patlayıcı, 27 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet AK-47 tüfeği, 2 adet otomatik tabanca, 38 bin 915 uyuşturucu hap ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 


96 şüpheli tutuklandı 

Emniyetteki ifade işlemleri dün tamamlanan 130 şüpheli adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı sevk sırasında helikopterlerle havadan gözetim yapıldı. Dün başlayan ve bugüne kadar devam eden adliyedeki ifade işlemi tamamlandı. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 96’sı tutuklandı. 31’i adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılıktan serbest kaldı. 
Çete lideri olduğu ileri sürülen Ramazan Bayğara’nın ise Yunanistan’da tutuklu olduğu öğrenildi.