Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde meydana gelen olayda, sokak köpekleri park halindeki iki otomobile büyük zarar verdi. Aynı bölgede daha önce de benzer vakaların yaşandığı belirtilirken, mağdur olan araç sahipleri büyük maddi kayıplarla karşı karşıya kaldı.
SABAH GÖRDÜĞÜ MANZARA KARŞISINDA ŞOKE OLDU
Uzman fizyoterapist Erhan Akça, geçtiğimiz cumartesi akşamı 77 ABZ 435 plakalı otomobilini binasının önüne park etti. Ancak sabah saatlerinde aracının başına gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Kaput ve çamurluk kısımlarında ciddi hasar olduğunu fark eden Akça, çevredeki komşularından aldığı bilgiyle köpeklerin saldırısına uğradığını öğrendi.
Benzer şekilde, aynı model ve markaya sahip başka bir aracın da köpeklerin hedefi olduğu ifade edildi. Olayın detaylarını paylaşan Akça, “Arabamı park ettikten sonra sabah aşağı indiğimde kalabalık bir grup gördüm. Ne olduğunu anlamadım. Aracımın ciddi şekilde zarar gördüğünü fark ettim. Çevredeki komşular, gece saatlerinde sokak köpeklerinin saldırdığını söyledi. Araç kaportasında diş izleri ve kan lekeleri bulduk” dedi.
İKİ HAFTA ÖNCE BAŞKA BİR ARAÇ DA HASAR GÖRDÜ!
Akça, aynı bölgede daha önce de benzer olayların yaşandığını belirterek, “Yaklaşık iki hafta önce lüks bir aracın daha köpekler tarafından zarar gördüğünü biliyorum. Sahibi büyük mağduriyet yaşadı” ifadelerini kullandı.
100 BİN LİRALIK ZARARIN KARŞILANMASINI İSTİYOR
Aracındaki hasarın yaklaşık 100 bin lira olduğunu belirten Akça, zararının karşılanması için hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Olayın ardından jandarmanın rapor tuttuğunu vurgulayan Akça, “Sokak hayvanlarının sorumluluğu belediyeye aittir. Belediye başkanıyla görüştük, ancak henüz net bir çözüm sunulmadı. Eğer gerekirse konuyu mahkemeye taşıyacağım” dedi.
Akça, daha önce benzer durumlarda mahkemelerin mağdur vatandaşların lehine karar verdiğini belirterek, sürecin takipçisi olacağını dile getirdi.