Yeni Birlik Gazetesi Yaşam 27 yıldır ihmal edilen şehitlik yolu için mahalle sakinlerinden çağrı

27 yıldır ihmal edilen şehitlik yolu için mahalle sakinlerinden çağrı

Sinop'un Gerze ilçesinde şehitliğe giden yol 27 yıldır yapılmadan bekliyor; mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulunuyor.

Sinop’un Gerze ilçesinde, şehitliğe ulaşımı sağlayan yolun yaklaşık 27 yıldır yapılmadığı iddiaları gündeme geldi. Mahalle sakinleri, yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamur nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtiyor ve yolun asfaltlanmasını talep ediyor.

Yıllardır bekleyen yolun hikayesi

Hacıselli köyü Daylı ve Deral mahallelerinde yaşayan şehit ağabeyi Mahmut Yıldız, yaklaşık 2,5-3 kilometrelik yolun uzun yıllardır yapılmayı beklediğini ifade etti. Yıldız, bu yolun sadece kendi özel yolları olmadığını, aynı zamanda iki mahallenin yanı sıra bölgede bulunan şehitliğe de erişimin sağlandığını vurguladı.

Yetkililere tekrarlanan çağrılar

27 yıldan beri şehitliğimizin yolunu bir türlü yaptıramadık” diyen Mahmut Yıldız, yolun asfaltlanacağı yönünde daha önce birçok kez söz verildiğini ancak şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmadığını dile getirdi. Sinop İl Özel İdaresi, Sinop Valiliği ve Gerze Kaymakamlığı gibi pek çok kuruma başvuruda bulunduklarını kaydeden Yıldız, “Dilekçe verildi, defalarca söz verildi, sıraya alındı denildi ama maalesef sıra gelmedi” dedi.

Yıldız, Gerze ilçe başkanları ve Sinop il başkanlarının da bu konuda söz verdiklerini ancak bu sözlerin arkasında durulmadığını belirtti. Yolun özellikle şehitliğe ulaşım açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Yıldız, yetkililerden yaklaşık 2,5-3 kilometrelik yolun asfaltlanmasını ve mahalle sakinlerinin yaşadığı ulaşım sorununun çözülmesini istedi.

ŞEHİT SADETTİN YILDIZ'IN ABİSİ MAHMUT YILDIZ

ŞEHİT SADETTİN YILDIZ'IN ABİSİ MAHMUT YILDIZ