Yeni Birlik Gazetesi Yaşam 29 kişinin yaralandığı o kavgadan geriye sadece dostluk kaldı: Şırnak'ta dev barış sofrası

29 kişinin yaralandığı o kavgadan geriye sadece dostluk kaldı: Şırnak'ta dev barış sofrası

Şırnak’ın Güneyçam Köyü Küllüce Mezrası’nda 22 Nisan 2026 tarihinde yaşanan ve adeta savaş alanını aratmayan arazi kavgası, bugün düzenlenen anlamlı bir törenle yerini barışa bıraktı.

Geçtiğimiz ay arazi anlaşmazlığı nedeniyle kanlı bir çatışmaya dönüşen ve 29 kişinin yaralanmasıyla bölgeyi sarsan Yorga ve Katar aileleri, kanaat önderlerinin araya girmesiyle husumeti noktaladı.

Şırnak’ın Güneyçam Köyü Küllüce Mezrası’nda 22 Nisan 2026 tarihinde yaşanan ve adeta savaş alanını aratmayan arazi kavgası, bugün düzenlenen anlamlı bir törenle yerini barışa bıraktı. Olayda 1’i ağır olmak üzere 29 kişinin yaralanması, bölge halkında derin bir üzüntüye yol açmıştı. Yaşanan gerginliğin büyümemesi ve toplumsal huzurun korunması adına AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve bölgenin ileri gelenleri devreye girerek iki aileyi bir araya getirdi.

Huzur çağrısı ve birlik mesajı

Milletvekili Arslan Tatar’ın ofisinde gerçekleşen buluşmada, aile büyükleri ve kanaat önderleri bir araya geldi. Programda konuşan Tatar, Şırnak’ın artık çatışmalarla değil, huzur ve refahla anılması gerektiğini vurguladı. Tatar, "Birkaç metrelik arazi için birbirimize düşman olmamalıyız. Çocuklarımızın geleceği ve memleketimizin huzuru her şeyden önemli. Bu coğrafyanın zenginliği hepimize yeter, yeter ki bizler birliğimizi koruyalım" ifadelerini kullandı.

Aynı sofrada yeniden kardeşlik

Yapılan duygusal konuşmaların ardından dualar eşliğinde tokalaşan Yorga ve Katar aileleri, geçmişe sünger çekerek barış yemini etti. Husumetin sona ermesiyle birlikte aynı sofrayı paylaşan aile fertleri, bölge halkına örnek olacak bir dayanışma sergiledi. Yetkililer, sağlanan bu barış ortamının kalıcı olması için sağduyu çağrılarını yineledi.