Yeni Birlik Gazetesi Yaşam 3 metrekareye sığan 40 yıllık sevda: Çay ocağını çiçek bahçesine çevirdi

3 metrekareye sığan 40 yıllık sevda: Çay ocağını çiçek bahçesine çevirdi

40 yıldır aynı noktada hizmet veren Hasan Uz, küçük bir alanda büyük bir estetik anlayışın mümkün olduğunu kanıtlıyor. Kütahya Karagöz İşhanı’nda çaycılık yapan Hasan Uz, baba mirası mesleğini dört on yıldır aynı tutkuyla sürdürüyor.

Kütahya’da bir esnaf, daracık dükkanını adeta bir sanat galerisine dönüştürerek görenleri hayran bırakıyor. 40 yıldır aynı noktada hizmet veren Hasan Uz, küçük bir alanda büyük bir estetik anlayışın mümkün olduğunu kanıtlıyor.

Kütahya Karagöz İşhanı’nda çaycılık yapan Hasan Uz, baba mirası mesleğini dört on yıldır aynı tutkuyla sürdürüyor. Sadece 3 metrekarelik bir alanda faaliyet göstermesine rağmen dükkanını çinilerle bezeyen ve çiçeklerle donatan Uz, ortaya çıkan tabloyla hem müşterilerinin hem de çevredeki esnafın takdirini kazanıyor.

Estetik ve Hijyen Bir Arada

İşletmecilik anlayışını sadece bir ticaret olarak görmediğini belirten Hasan Uz, önceliğinin her zaman temizlik ve görsel kalite olduğunu vurguluyor. Müşterilerinin sadece bir bardak çay içmekle kalmayıp, huzurlu ve göze hitap eden bir ortamda vakit geçirmelerini hedeflediğini ifade eden Uz, küçük bir mekanın bile doğru dokunuşlarla nasıl bir cazibe merkezine dönüşebileceğini gösteriyor.

Gelenek Geleceğe Taşınıyor

Dış cephesindeki çini işlemeleri ve dükkanın önünü süsleyen rengarenk çiçekleriyle dikkat çeken mekan, ilk kez gelenlerin ilgisini çekiyor. Baba mesleğini sürdürmenin kendisi için manevi bir değer taşıdığını belirten Uz, bu geleneği ileride çocuklarına devretmeyi planlıyor.

Örnek Gösteriliyor Ama Ödül Beklemiyor

Çevresindeki esnaflar tarafından titizliği ve dükkanına gösterdiği özenle örnek gösterilen Hasan Uz, bu çabasına rağmen Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden henüz bir takdirname veya ödül almadığını da dile getiriyor. Ancak Uz için en büyük ödülün, müşterilerinin yüzündeki memnuniyet olduğunu belirtiyor.