Gölcük’teki huzurevinde yaşayan Cevriye Şükran Şener, kaybolan köpeği Fındık’a aylar süren ayrılığın ardından Yalova’da kavuştu.
Yalova’da yürekleri ısıtan bir vefa hikayesi yaşandı. Yaklaşık bir yıl önce sokakta bulunan ve çip taraması sayesinde kimlik bilgileri tespit edilen Fındık isimli köpeğin, 90 yaşındaki Cevriye Şükran Şener’e ait olduğu ortaya çıktı. Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir huzurevinde yaşamını sürdüren yaşlı kadına ulaşan Çiftlikköy Belediyesi ekipleri, ikiliyi bir araya getirmek için harekete geçti.
Yeniden kavuşmanın mutluluğu
Belediye Bakımevi Veterineri Berk Sürbahan’ın daveti üzerine Yalova’ya gelen Cevriye Teyze, uzun süredir görmediği köpeği Fındık ile duygu dolu anlar yaşadı. Huzurevi şartları nedeniyle köpeğini yanında götüremeyen Şener, Fındık’ı Çiftlikköy Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne emanet etmeyi tercih etti. Bu fedakar sahiplenme, bakımevi çalışanlarını da derinden etkiledi.
Kilometreler sevgiye engel değil
Cevriye Teyze’nin köpeğine olan bağlılığı, mesafeleri anlamsız kılıyor. Veteriner Berk Sürbahan, yaşlı kadının her 20 günde bir taksi tutarak Gölcük’ten Yalova’ya geldiğini ve Fındık’ı ziyaret etmeyi bir an olsun aksatmadığını belirtti. Sürbahan, "Bu buluşmaya vesile olduğumuz için ekip olarak çok mutluyuz. Bakımevimizin kapıları sadece sokaktaki dostlarımıza değil, onlara kalpten bağlı olan tüm güzel insanlara her zaman açık" ifadelerini kullandı.
Çiftlikköy Belediyesi, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması noktasındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, bu örnek dostluk hikayesi ise bölgede takdirle karşılanıyor.