Adıyaman Üniversitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir etkinlikle kutladı. Gençlik Meydanı’nı dolduran yüzlerce çocuk, gün boyu süren atölye ve oyunlarla bayramın tadını çıkardı.
Adıyaman Üniversitesi Gençlik Meydanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çocuk Fest’26 ile büyük bir şenlik alanına dönüştü. Okul öncesi dönemden başlayarak 13 yaşına kadar olan çocukları ağırlayan festival, miniklere unutulmaz anlar yaşattı.
Eğlence ve teknoloji bir arada
Festival kapsamında kurulan stantlarda çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Kodlama deneylerinden tiyatro gösterilerine, simülasyon etkinliklerinden yaratıcı atölyelere kadar geniş bir yelpazede sunulan aktiviteler, çocukların hayal güçlerini harekete geçirdi. Üniversite kampüsünü bayram yerine çeviren etkinliklerde, çocukların neşesi görülmeye değerdi.
Geleceğin ressamları ödüllendirildi
Etkinliklerin en dikkat çeken bölümlerinden biri Geleceği Ben Çiziyorum temalı resim yarışması oldu. Yarışmada yeteneklerini sergileyen öğrenciler, ödüllerini Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un elinden aldı.
Rektör Keleş: Çocukların mutluluğu en büyük motivasyonumuz
Festival alanındaki tüm stantları tek tek ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, çocuklarla yakından ilgilenerek bayram coşkularına ortak oldu. Keleş, yaptığı değerlendirmede, çocukların yüzündeki gülümsemenin geleceğe dair umutları tazelediğini vurgulayarak, bu tür organizasyonların toplumsal bağları güçlendirdiğini ifade etti.
Programın finalinde dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler armağan edilirken, festivalin başarıyla gerçekleşmesine katkı sunan paydaşlara teşekkür belgeleri takdim edildi.