6 Şubat depremlerinin ardından mevcut küçük sanayi sitesinin ağır hasar alması ve artan kira maliyetleri, Adıyaman'daki sanayi esnafını yeni çözümler aramaya yöneltti. İş yeri sıkıntısı yaşayan esnaf, bir araya gelerek Adıyaman Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurdu. Bu girişim sonucunda, kent merkezine bağlı Hasankendi bölgesinde yaklaşık 209 dönümlük bir arazi satın alınarak yeni sanayi sitesi projesinin temelleri atıldı.
Modern ve çevreci bir tesis hedefleniyor
Satın alınan geniş arazi üzerinde inşa edilecek yeni küçük sanayi sitesinin; geniş yolları, modern iş yerleri, güçlü altyapısı, yeşil alanları, güneş enerjisi sistemleri, mesleki eğitim alanları ve sosyal donatılarıyla kapsamlı bir merkez olması planlanıyor. Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, esnaf adına hazırlanan basın açıklamasını Salih Genç okudu. Depremlerin sanayi esnafı üzerindeki yıkıcı etkilerine değinen Genç, mevcut alandaki fiziki yetersizliklerin ve iş yeri bulma zorluğunun esnafı dayanışmaya ittiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Gecemizi gündüzümüze katarak, büyük bir emek ve fedakârlıkla Adıyaman Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifimizi kurduk. Birlikte hareket ederek Adıyaman merkez Hasankendi bölgesinde yaklaşık 209 dönümlük bir arazi satın aldık. Şimdi hedefimiz, bu arazi üzerinde Adıyaman’a yakışır, modern, yenilikçi ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yeni bir küçük sanayi sitesi inşa etmek”
Yeni projenin sadece bir iş yeri ihtiyacını karşılamaktan öte bir vizyona sahip olduğunu belirten Genç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim hayalimiz yalnızca dükkân sahibi olmak değil; üreten, istihdam sağlayan, gelişen ve büyüyen bir Adıyaman’a katkıda bulunmaktır. Geniş yolları, modern iş yerleri, güçlü altyapısı, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla yalnızca bugünün değil, yarının da ihtiyaçlarını karşılayan örnek bir sanayi sitesi kurmak istiyoruz”
Bütünüyle kamu yararını gözeten bir kalkınma hareketi
Girişimin tamamen kamu yararı gözetilerek başlatıldığının altını çizen Genç, projenin şehrin ekonomisine yapacağı katkıyı şu sözlerle anlattı:
“Bu proje, birkaç kişinin veya belirli bir grubun menfaatine yönelik bir yatırım değildir. Bu proje, alın teriyle geçinen esnafımızın geleceği, gençlerimizin istihdamı, şehrimizin üretim gücü ve Adıyaman ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için başlatılmış, bütünüyle kamu yararını gözeten bir kalkınma hareketidir. Çünkü biz inanıyoruz ki güçlü esnaf, güçlü sanayi; güçlü sanayi ise güçlü Adıyaman demektir”
Projenin hayata geçirilmesi aşamasında kamu kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini ifade eden Genç, deprem sonrası kentin yeniden inşası sürecinde verdikleri desteklerden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman milletvekilleri, vali ve ilgili kamu kurumlarına teşekkürlerini iletti.