Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında, uzun süredir ekilmeyen araziler yeniden tarıma kazandırılıyor; bölge çiftçisine dağıtılan tohumlar bereketli bir sezonun kapısını araladı.
Gazetebirlik - Yaşam
Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde verimsizleşen veya boş bırakılan tarım alanlarını ekonomiye kazandırmak için düğmeye bastı. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) çatısı altında yürütülen stratejik hamleyle, atıl durumdaki topraklar ayçiçeği üretimi için hazır hale getirildi.
Topraklar yeniden bereketle buluşuyor
Bakanlık tarafından desteklenen bu özel girişim, sadece boş arazilerin değerlendirilmesini değil, aynı zamanda bitkisel üretimde verimlilik çıtasının yükseltilmesini hedefliyor. Kurumdan yapılan resmi açıklamada, üreticilerin üzerindeki girdi maliyetlerini hafifletmeyi amaçlayan bu projenin, tarımsal planlamayı güçlendirmek adına kritik bir adım olduğu vurgulandı.
Üretim kapasitesi artacak
Dağıtılan yüksek verimli ayçiçeği tohumlarının toprakla buluşturulmasıyla birlikte, bölgedeki üretim kapasitesinin ciddi oranda artması bekleniyor. Yetkililer, ekim faaliyetlerinin titizlikle takip edildiğini belirterek, bu çalışmanın tarımsal sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Çiftçiye bereketli sezon mesajı
Projenin yerel üreticiye nefes aldıracağını belirten yetkililer, "Toprağımızı daha etkin kullanarak hem yerli üretimi destekliyoruz hem de çiftçimizin yükünü azaltıyoruz. Ekimi yapılan ürünlerin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını, sezonun ise bol kazançlı ve bereketli geçmesini diliyoruz" açıklamasında bulundu. Afyonkarahisar'daki bu dönüşümün, önümüzdeki dönemde diğer ürün grupları için de örnek teşkil etmesi planlanıyor.