Ağrı Valiliği öncülüğünde başlatılan tarımsal kalkınma hamlesiyle, binlerce çiftçiye elma, armut ve kiraz fidanı desteği sağlandı. Yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan 50 bin fidan, bölge ekonomisine can suyu olacak.
Gazetebirlik - Yaşam
Ağrı, tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve meyve yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla dev bir projeye imza attı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, 2 bin 500 çiftçiye toplamda 50 bin adet meyve fidanı ulaştırıldı. TRT Parkı bünyesindeki Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle dağıtılan fidanlar, üreticilerin bahçelerini zenginleştirmek için yola çıktı.
Üretim Çeşitliliği Hedefleniyor
Proje, sadece fidan dağıtımıyla sınırlı kalmayıp, bölgedeki tarımsal çeşitliliği artırmayı ve çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor. Her bir üreticiye 20 adet meyve fidanının verildiği bu destek paketi, Ağrı’nın tarımsal potansiyelini daha verimli kullanma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.
Vali Koç’tan Birlik Mesajı
Dağıtım programının ardından Ozanlar köyünde düzenlenen dikim etkinliğinde, Dünya Çiftçiler Günü ve Engelliler Haftası bir arada kutlandı. Vali Mustafa Koç, özel bireylerle birlikte toprakla buluşturduğu fidanların ardından yaptığı açıklamada, "Güçlü Türkiye, güçlü tarımdan geçer" vurgusu yaptı.
Tarımın stratejik bir alan olduğunu belirten Vali Koç, "Ağrı Zirai Kalkınma Faaliyet Planımız doğrultusunda, meyve ve sebze üretimini teşvik eden projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün dağıttığımız fidanların, çiftçilerimize bereket getirmesini temenni ediyorum. Özel bireylerimizle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, toplumsal dayanışmamızın da en güzel göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Program, emeği geçen kurum personellerine teşekkür edilmesi ve fidanların toprakla buluşturulmasıyla sona erdi. Ağrı Valiliği, önümüzdeki dönemde de kırsal kalkınmayı destekleyecek yeni projelerin hayata geçirileceğinin sinyalini verdi.