Manisa’da 20-21 Şubat tarihlerinde planlı elektrik kesintileri için gözler GDZ Elektrik Dağıtım’ın yayımladığı listeye çevrildi. Şebeke yenileme ve bakım çalışmaları kapsamında birçok ilçede belirli saat aralıklarında elektrik verilemeyecek. Özellikle “Manisa’da elektrik kesintisi kaç saat sürecek?” ve “Manisa’ya elektrik ne zaman gelecek?” soruları günün en çok araştırılan başlıkları arasına girdi. İlçe ilçe açıklanan saatler, bazı bölgelerde uzun süreli kesinti ihtimalini de gündeme taşıdı.
Manisa elektrik kesintisi listesi: GDZ Manisa’da elektrik ne zaman gelecek?
GDZ Elektrik Dağıtım şirketi tarafından yapılan duyuruya göre kesintilerin büyük bölümü şebeke yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle uygulanacak. Bu kapsamda Manisa’nın farklı ilçelerinde, gün içinde değişen saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak.
Yetkililer, kesintilerin planlanan saatlerde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtirken; çalışmaların seyrine bağlı olarak bazı bölgelerde süre uzaması ihtimali bulunduğunu da vurguluyor. Bu nedenle vatandaşların gün boyunca “son dakika” güncellemelerini takip etmesi öneriliyor.
20-21 Şubat Manisa’da elektrik kesintisi son dakika: Hangi ilçelerde kesinti var?
Kesinti programına göre 20 Şubat’ta Manisa genelinde birçok ilçe etkilenecek. Planlı çalışma kapsamında kesinti uygulanacak ilçeler arasında Alaşehir, Soma, Demirci, Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli, Kula, Saruhanlı ve Gördes yer alıyor.
Kesinti saatleri ilçeden ilçeye değişirken, bazı bölgelerde 1 saate yakın kısa süreli kesintiler, bazı bölgelerde ise 6 saate varan uzun kesintiler planlandı.
Manisa’da elektrik kesintisi kaç saat sürecek?
Manisa’daki planlı kesintilerin büyük kısmı 09.00 – 15.00 saatleri arasında uygulanacak. Bu da birçok ilçede kesintinin yaklaşık 6 saat sürebileceği anlamına geliyor.
Öte yandan bazı ilçelerde kesinti daha kısa tutuldu:
Kula: 03.00 – 04.00 (yaklaşık 1 saat)
Gördes: 08.00 – 08.59 (yaklaşık 59 dakika)
Saruhanlı: 12.00 – 17.00 (yaklaşık 5 saat)
Saruhanlı (ek çalışma): 09.00 – 13.00 (yaklaşık 4 saat)
Bu tablo, “Manisa elektrik kesintisi kaç saat sürecek?” sorusunun tek bir yanıtı olmadığını; mahalle ve ilçe bazında sürelerin değiştiğini gösteriyor.
Alaşehir elektrik kesintisi: 20 Şubat’ta hangi mahalleler etkilenecek?
Alaşehir’de 20 Şubat 2026 tarihinde 09.00 – 15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak. GDZ Elektrik, çalışmanın şebeke yenileme ve bakım kapsamında yapılacağını bildirdi.
Kesintinin; Fatih Mahallesi Cevizli Sokak ile İstasyon Mahallesi çevresinde, özellikle Adnan Menderes Caddesi ve bazı sokaklarda etkili olacağı açıklandı. Bölgede yaşayan vatandaşların gün içinde alternatif plan yapması gerektiği belirtiliyor.
Soma elektrik kesintisi: Kesinti hangi köy ve mahallelerde olacak?
Soma’da 20 Şubat’ta 09.00 – 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi planlandı. Kesintinin, geniş bir alanda uygulanması nedeniyle ilçede birçok mahalle ve kırsal bölge etkilenecek.
Kesinti uygulanacak yerler arasında; Duğla, Kaplan, Karaçam, Kiraz, Kobaklar, Ularca, Türkali, Pirahmet, Menteşe, Yayladalı, Çatalçam ve Devlethan mahalleleri bulunuyor. Soma’da özellikle kırsal bölgelerde kesinti süresinin daha hissedilir olabileceği değerlendiriliyor.
Demirci elektrik kesintisi: 20 Şubat’ta hangi sokaklarda elektrik olmayacak?
Demirci’de de 20 Şubat’ta 09.00 – 15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak. Çalışmanın merkezinde Sayık Mahallesi bulunuyor.
GDZ’nin duyurusuna göre kesinti; köy içi yolu ile birlikte Kızıllar Sokak, Terziler Sokak, Merkez Sokak ve çevresinde etkili olacak. İlçede yaşayan vatandaşlar, özellikle gün içinde elektrikle çalışan cihazlar için tedbirli olunması gerektiğini ifade ediyor.
Şehzadeler elektrik kesintisi: Hangi mahallelerde kesinti var?
Manisa merkez ilçelerinden Şehzadeler’de 20 Şubat’ta 09.00 – 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi planlandı. Kesinti listesinde çok sayıda mahalle yer alıyor.
Şehzadeler’de kesintiden etkilenmesi beklenen bölgeler arasında; İzzettin, Gümülceli, Çampınar, Albayrak, İstasyonaltı, Musacalı, Musalaryeniköy, Sinirli, Temrek, Yakuplar ve Hamzabeyli mahalleleri bulunuyor.
Turgutlu elektrik kesintisi: 20 Şubat’ta elektrik ne zaman gelecek?
Turgutlu’da 20 Şubat’ta 09.00 – 15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak. GDZ Elektrik tarafından yapılan açıklamada kesintinin bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında yapılacağı belirtildi.
Kesintinin etkili olacağı mahalleler ise Hacıisalar, Dağyeniköy ve Güney olarak açıklandı. Turgutlu’da elektriklerin, planlanan çalışma takvimine göre öğleden sonra yeniden verilmesi bekleniyor.
Ahmetli elektrik kesintisi: Ulu Cami, Zafer ve Kurtuluş mahallelerinde son durum
Ahmetli ilçesinde 20 Şubat’ta 09.00 – 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin Ulu Cami, Zafer ve Kurtuluş mahallelerinde belirli cadde ve sokaklarda etkili olacağı duyuruldu.
İlçede yaşayan vatandaşların, özellikle iş yerlerinde jeneratör veya alternatif enerji planlaması yapması gerektiği belirtiliyor.
Kula elektrik kesintisi: Gece saatlerinde 1 saatlik kesinti uygulanacak
Kula’da kesinti diğer ilçelerden farklı olarak gece saatlerinde yapılacak. 20 Şubat 2026 tarihinde 03.00 – 04.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacağı açıklandı.
Kesintinin kapsamı oldukça geniş tutuldu ve çok sayıda mahalle listede yer aldı. Kula’da kesintinin kısa süreli olması nedeniyle elektriklerin, planlanan takvime göre sabaha karşı yeniden verilmesi bekleniyor.
Saruhanlı elektrik kesintisi: İki ayrı saat aralığı açıklandı
Saruhanlı’da 20 Şubat için iki farklı kesinti programı duyuruldu:
12.00 – 17.00 saatleri arasında Saruhan Mahallesi’nde kesinti
09.00 – 13.00 saatleri arasında Cumhuriyet ve Saruhan mahallelerinde ek çalışma
Bu nedenle ilçede yaşayan vatandaşların, gün içinde elektriklerin hangi saatlerde geleceği konusunda iki ayrı kesinti aralığını dikkate alması gerekiyor.
Gördes elektrik kesintisi: Sabah saatlerinde kısa süreli kesinti planı
Gördes’te 20 Şubat’ta 08.00 – 08.59 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti, kısa süreli olmasına rağmen çok sayıda mahalle ve köyü kapsıyor.
Listede; Çıtak, Dağdere, Kavakalan, Yeğenoba, Uzunçam, Oğulduruk, Bardakçı, Bayramşah başta olmak üzere geniş bir bölge yer alıyor. Gördes’te elektriklerin, sabah 09.00’a doğru yeniden verilmesi planlanıyor.
Manisa’da elektrikler ne zaman gelecek?
Planlı kesinti programına göre Manisa’da elektriklerin büyük bölümde 15.00 itibarıyla yeniden verilmesi hedefleniyor. Ancak bazı ilçelerde kesinti daha erken bitecek, bazı bölgelerde ise 17.00’ye kadar uzayacak.
Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından enerjinin kademeli şekilde verileceğini belirtiyor. Bu nedenle bazı mahallelerde elektriklerin birkaç dakika gecikmeyle gelmesi de olası görülüyor.