Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Amasya'da anne, iki oğluyla birlikte YKS'ye girdi

Amasya'da anne, iki oğluyla birlikte YKS'ye girdi

Amasya'da bir anne, iki oğlu ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na katılarak sınav heyecanı yaşadı.

Amasya’da ev hanımı olan Beyza Yılmaz (46), iki oğlu ile birlikte Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sınav alanına gelen aile üyeleri, kendileri için önemli bir adım atmanın heyecanını paylaştı.

Sınav öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Beyza Yılmaz, "Aile boyu sınava girdik. 27 yıl sonra denemek istedim. Güzel bir duygu. Sınava girmeye son anda karar verdim. Çok fazla çalışamadım. Oğullarım bana moral oldu. ‘Haydi anne’ dediler. Burada kendimizi bulduk" dedi.

Aynı sınavda yer alan oğlu Mustafa Yılmaz (25) ise, "Yüksek lisans yapıyorum. Tekrar şansımı denemek istedim. Annem ve kardeşimle aynı yerde denk geldik. Gerçekten güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

Diğer oğlu Kerem Yılmaz (19) ise, lisede eğitimini sürdürürken, kasaplık da yaptığını ve annesiyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında üniversiteye devam etmek istediğini belirtti.

Amasya’da anne, iki oğluyla YKS’ye girdi: "Haydi anne" dediler

Amasya’da anne, iki oğluyla YKS’ye girdi: "Haydi anne" dediler