İstanbul'da tanınmış bir İtalyan şef olan Andrea Minguzzi, yaşadığı trajik olayla gündeme geldi. Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğrayan oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, 14 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Andrea Minguzzi kimdir, ne iş yapıyor? Oğlu neden saldırıya uğradı? İşte detaylar…
Andrea Minguzzi Kimdir, Ne İş Yapıyor?
Andrea Minguzzi, İstanbul'da ünlü bir İtalyan restoranında şef olarak çalışan bir isimdir. Özellikle İtalyan mutfağı konusunda uzmanlaşan Minguzzi, gastronomi dünyasında saygın bir yere sahiptir.
Eşi, ünlü çellist Yasemin Akıncılar ile birlikte İstanbul'da yaşamaktadır. Minguzzi, İstanbul'daki gastronomi etkinliklerinde aktif rol alarak mutfak sanatına olan katkılarıyla tanınmaktadır.
Andrea Minguzzi’nin Oğlu Kim? Neden Saldırıya Uğradı?
Andrea Minguzzi ve Yasemin Akıncılar’ın oğulları Mattia Ahmet Minguzzi, 14 yaşındaydı.
Genç çocuk, 24 Ocak 2025’te Kadıköy Salı Pazarı’nda kaykay malzemesi almak için arkadaşlarıyla birlikte alışveriş yaparken bıçaklı saldırıya uğradı.
Olayın detayları şöyle gelişti:
Alışveriş sırasında iki kişiyle aralarında sözlü bir tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesiyle saldırganlardan biri Mattia’yı göğsünden 5 kez bıçakladı.
Saldırganlar olay yerinden kaçarken, çevredeki vatandaşlar hemen ambulans çağırdı.
Mattia Ahmet Minguzzi, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı.
17 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti.
Saldırganlar Kim? Tutuklandılar mı?
Saldırının ardından polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren 15 yaşındaki B.B. ve yanında bulunan 16 yaşındaki U.B. olay sonrası kaçtı.
Ancak kısa süre içinde yakalanarak tutuklandılar.
Saldırının, tamamen anlamsız bir tartışma sonrası gerçekleştiği ve saldırganların genç çocuğa acımasızca saldırdığı ifade edildi.
Andrea Minguzzi’den Oğlunun Ölümü Hakkında Açıklama
Oğlunun ölüm haberini aldıktan sonra büyük bir üzüntü yaşayan Andrea Minguzzi, basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Oğlum, kaykay malzemesi almak için arkadaşlarıyla bit pazarına gitmek istemiş. Sabah erken gitmek istemelerinin sebebi, ithal ürünlerin erken tükenmesiydi. Oğlum annesinden para alıp izin istemişti. Bu korkunç olay yaşandı. İç organları büyük zarar gördü. Çok üzgünüz, elimizden bir şey gelmiyor. Doktorlarımız elinden geleni yaptı ama maalesef oğlumuzu kaybettik."