Ankara’da yaşayan vatandaşlar 7, 8 ve 9 Mart 2026 tarihleri için planlı elektrik kesintisi programını araştırıyor. Başkent genelinde yürütülen şebeke iyileştirme ve bakım çalışmaları nedeniyle birçok ilçede gün boyunca sürebilecek kesintiler uygulanacak. Enerji altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalar kapsamında çok sayıda mahalle, cadde ve sokakta elektrik verilemeyecek.
Yetkililer tarafından paylaşılan bilgilere göre kesintiler çoğunlukla sabah saatlerinde başlayacak ve öğleden sonra ya da akşam saatlerine kadar devam edecek. Akyurt, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Etimesgut ve Sincan başta olmak üzere bazı ilçelerde planlanan çalışmalar nedeniyle vatandaşların elektrik kesintisi saatlerini önceden kontrol etmeleri öneriliyor.
Ankara elektrik kesintisi 7-8-9 Mart 2026: Başkentte planlı elektrik kesintisi neden uygulanıyor?
Başkent Ankara’da gerçekleştirilen planlı elektrik kesintileri, elektrik dağıtım şebekesinin daha güvenli ve sürdürülebilir şekilde çalışabilmesi için yapılan bakım ve altyapı yenileme çalışmalarından kaynaklanıyor. Enerji dağıtım şirketleri, özellikle yoğun nüfuslu bölgelerde elektrik hatlarının yenilenmesi, trafo merkezlerinin bakımının yapılması ve yeni bağlantı işlemlerinin tamamlanabilmesi için planlı kesinti uygulayabiliyor.
Bu çalışmalar kapsamında bazı mahallelerde elektrik hatlarının yenilenmesi, enerji iletim sistemlerinin güçlendirilmesi ve yeni enerji yatırımlarının devreye alınması hedefleniyor. Planlı kesintiler kısa süreli olsa da uzun vadede daha stabil bir elektrik dağıtımı sağlanmasına katkı sunuyor.
Akyurt elektrik kesintisi 7 Mart ve 9 Mart 2026: Serinyayla, Çalışkan ve Ataköy bölgelerinde elektrik kesintisi
Ankara’nın Akyurt ilçesinde planlanan elektrik kesintileri özellikle kırsal ve merkez mahallelerinde etkili olacak.
7 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında:
09.30 – 17.00 saatleri arasında Serinyayla, Çalışkan, Ataköy ve Yaprakbayırı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
09.15 – 17.00 saatleri arasında Merkez, Özündere, Samut ve Kızık bölgeleri ile 185-194 numaralı sokaklarda elektrik verilemeyecek.
9 Mart 2026 tarihinde ise 09.15 – 17.00 saatleri arasında Kızık Küme bölgesinde planlı bakım çalışması nedeniyle enerji kesintisi yaşanması bekleniyor.
Altındağ elektrik kesintisi: 7 Mart ve 9 Mart’ta bazı mahallelerde enerji kesilecek
Altındağ ilçesinde de altyapı çalışmaları nedeniyle belirli bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak.
7 Mart günü 09.15 – 17.00 saatleri arasında Atatürk, Ahmetadil, Karahöyük, Demirtaş ve Karatepe çevresinde planlı kesinti yapılacak.
9 Mart 2026 tarihinde ise 09.00 – 16.30 saatleri arasında Altın, Odabaşı, Ekincik ve Bekpınar Yolu çevresinde elektrik kesintisi uygulanması planlanıyor.
Çankaya elektrik kesintisi: bazı sokaklarda planlı kesinti uygulanacak
Ankara’nın merkezi ilçelerinden Çankaya’da da belirli bölgelerde planlı elektrik kesintisi yapılacak.
7 Mart 2026 tarihinde bazı mahallelerde 09.30 – 15.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu.
9 Mart 2026 tarihinde ise 09.15 – 16.15 saatleri arasında şu bölgelerde elektrik kesintisi planlanıyor:
596 ve 597 sokaklar
Konrad Adenauer Caddesi
Vezinli, Efe, Sinan ve Yeşilvadi sokakları
Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının yeniden sağlanacağı bildirildi.
Etimesgut elektrik kesintisi 9 Mart: Lozan Barışı Caddesi ve Emiryaman çevresi etkilenecek
Etimesgut ilçesinde de bakım ve altyapı yenileme çalışmaları kapsamında planlı elektrik kesintileri yapılacak.
9 Mart 2026 tarihinde:
09.30 – 16.00 saatleri arasında 540 Sokak ve Lozan Barışı Caddesi çevresinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Aynı gün 10.00 – 15.00 saatleri arasında Ayaş Ankara Yolu çevresinde enerji kesintisi planlanıyor.
Bu kesintiler elektrik hatlarının yenilenmesi ve enerji sisteminin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek.
Keçiören elektrik kesintisi 7 Mart: Merkez ve Susuz mahallelerinde kesinti
Keçiören ilçesinde planlanan elektrik kesintileri 7 Mart günü bazı mahallelerde uygulanacak.
Planlı kesinti programına göre:
09.00 – 17.00 saatleri arasında 1766 Sokak, Merkez ve Marangeli bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak.
09.15 – 17.00 saatleri arasında Ahmetadil, Susuz ve Tahtayazı sokaklarında elektrik kesintisi uygulanacak.
9 Mart tarihinde ise 09.30 – 14.00 saatleri arasında Anavatan, Fatih Sultan Mehmet ve Susuz Mahallesi çevresinde kesinti yapılacağı duyuruldu.
Sincan elektrik kesintisi: Çimşit, Tepeyurt ve Polatlı bölgelerinde planlı kesinti
Sincan ilçesinde planlanan çalışmalar kapsamında bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşanacak.
7 Mart 2026 tarihinde:
09.30 – 17.00 saatleri arasında Çimşit, Kırıklı ve Tepeyurt bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
09.30 – 11.30 saatleri arasında Miktar Sokak ve 45 numaralı sokakta elektrik verilemeyecek.
9 Mart 2026 tarihinde ise 09.00 – 12.00 saatleri arasında Polatlı 1 bölgesinde planlı kesinti uygulanacak.