Başkentlilerin nefes alma noktası olan Soğuksu Milli Parkı, bu kez piknikçileri şaşkına çeviren sıra dışı bir doğa olayına sahne oldu.
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan ve zengin biyoçeşitliliğiyle bilinen Soğuksu Milli Parkı, yaban hayatının en özel anlarından birine tanıklık etti. Özellikle Karaakbaba gibi nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin yanı sıra geyik, kurt ve ayı gibi canlılara doğal bir yaşam alanı sunan bölge, bu kez bir ayı ailesini ağırladı.
Piknikçilerin şaşkın bakışları arasında görüntülendiler
Hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyen vatandaşlar, piknik alanlarının hemen yanı başında karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Bir anne ayı ve yavrularının, ziyaretçilerin kullandığı piknik masalarının arasında sakin adımlarla dolaştığı anlar, bir vatandaş tarafından anbean kayıt altına alındı.
Doğanın kalbine geri döndüler
İnsanların yoğun ilgi gösterdiği alanda bir süre vakit geçiren ayı ailesi, çevredeki hareketliliğe rağmen sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Piknik alanındaki kısa gezintilerini tamamlayan anne ayı ve yavruları, daha sonra gözden uzaklaşarak parkın derinliklerine doğru ilerledi ve ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Uzmanlar, yaban hayatının korunması adına vatandaşları bu tür karşılaşmalarda dikkatli olmaları ve hayvanların doğal yaşam alanlarına müdahale etmemeleri konusunda uyarıyor.