Yeni Birlik Gazetesi Yaşam ANTALYA KEPEZ'DE YANGIN NEDEN ÇIKTI, ÖLÜ VAR MI! Kim öldü, yangının sebebi ne?

ANTALYA KEPEZ'DE YANGIN NEDEN ÇIKTI, ÖLÜ VAR MI! Kim öldü, yangının sebebi ne?

Antalya Kepez’de 20 Mart 2026’da yaşanan yangın faciasında 5’i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Prefabrik evde çıkan yangının nedeni araştırılırken, yaşamını yitiren annenin hamile olduğu iddiası gündeme damga vurdu. Yangın neden çıktı, ölü sayısı kaç, son durum ne? İşte Türkiye’yi yasa boğan olayın tüm ayrıntıları.

Antalya Kepez’de gece saatlerinde çıkan yangın Türkiye’yi yasa boğdu. 20 Mart 2026’da Gaziler Kırsal Mahallesi’nde meydana gelen olayda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi. Prefabrik evde başlayan alevler kısa sürede tüm yapıyı sardı. Yangının çıkış nedeni ve hayatını kaybeden annenin hamile olup olmadığı iddiası kamuoyunda en çok merak edilen başlıklar arasında yer aldı.

Antalya Kepez yangın faciası 20 Mart 2026’da nerede ve nasıl yaşandı?

Facia, 20 Mart 2026 tarihinde saat 02.00 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Gaziler Kırsal Mahallesi’nde yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple prefabrik evde yangın çıktı. Gece saatlerinde yükselen alevler, kısa sürede yapının tamamını etkisi altına aldı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ancak evde bulunan 6 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerindeki ilk incelemeler, trajedinin boyutunu gözler önüne serdi.

5’i çocuk 6 kişi nasıl hayatını kaybetti, ölenlerin kimlikleri açıklandı mı?

Antalya Kepez yangın faciasında yaşamını yitirenlerin 5’inin çocuk olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlerin Mahmut Ahmet (4), Mune Ahmet (9), Fatma Ahmet (8), Hayat Ahmet (7), İman Ahmet (5) ve Leyla Ahmet (25) olduğu bildirildi.

Aynı evde bulunan 3 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan 2’sinin Antalya Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının yakından takip edildiği öğrenildi. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin yabancı uyruklu olduğunu duyurdu.

Yangının gece saatlerinde çıkması ve prefabrik yapının kısa sürede alevlere teslim olması, can kaybının artmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, alevlerin bir anda yükseldiğini ve müdahale için zamanın son derece kısıtlı olduğunu ifade etti.

Prefabrik ev yangını neden çıktı, çıkış sebebi belli oldu mu?

Facianın ardından en çok araştırılan konuların başında “prefabrik ev yangını neden çıktı?” sorusu yer aldı. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olay yeri inceleme ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla prefabrik yapıda detaylı teknik çalışma başlattı. Elektrik tesisatı ve yapı malzemeleri mercek altına alındı. Ancak şu ana kadar resmi makamlar tarafından net bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü ve kesin sonucun yapılacak teknik incelemenin ardından kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi. Yangının ihmal mi yoksa teknik bir arıza sonucu mu çıktığı, hazırlanacak raporla netleşecek.

Hayatını kaybeden anne hamile miydi, iddialar doğru mu?

Yangında yaşamını yitiren 25 yaşındaki Leyla Ahmet’in anne olduğu ve hamile olduğu yönündeki bilgiler, acıyı daha da derinleştirdi. Olay sonrası ortaya atılan bu iddia, kısa sürede kamuoyunun gündemine oturdu.

Edinilen bilgilere göre genç kadının hamile olduğu belirtildi. Resmi makamların bu konuda detaylı bir açıklama yapması beklenirken, yakın çevresi yaşanan kaybın tarifsiz olduğunu dile getirdi.

Cenazeler, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Hamile olduğu ifade edilen annenin ölümü, yangın faciasının en yürek burkan detaylarından biri olarak kayıtlara geçti.

Kepez yangınında son durum ne, yaralıların sağlık durumu nasıl?

Yangından sağ kurtarılan 3 kişinin tedavisi sürüyor. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’sinin gözetim altında tutulduğu ve durumlarının stabil olduğu bildirildi. Sağlık ekipleri, yaralıların genel durumunu yakından izliyor.

Olay sonrası mahallede güvenlik önlemleri artırıldı. Jandarma ekipleri bölgede incelemelerini sürdürürken, yangının çıkış nedenine ilişkin teknik rapor bekleniyor. Resmi açıklamaların ardından soruşturmanın seyri daha da netleşecek.

Antalya Kepez yangın faciası 20 Mart 2026 tarihinde yaşanan en acı olaylardan biri olarak hafızalara kazındı. 5’i çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği prefabrik ev yangını, özellikle hayatını kaybeden annenin hamile olduğu iddiasıyla daha da ağır bir tablo ortaya çıkardı. Yangının kesin nedeni ve olayla ilgili tüm detaylar, yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından açıklanacak.