Son günlerde bazı basın mecralarında ve sosyal medya platformlarında paylaşılan "Alışveriş merkezlerine girişlerin paralı hale geleceği" yönündeki haberler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Özellikle "Alışveriş Merkezleri ve Yöneticileri Başkanlığı" adı kullanılarak servis edilen bu söylentiler, vatandaşlar arasında büyük bir huzursuzluğa yol açtı. Ancak yapılan incelemeler, bu paniğin bir dezenformasyon ürünü olduğunu ortaya koydu.
Resmi Makamlar Devrede: Masada Böyle Bir Düzenleme Yok!
Yayılan asılsız iddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) jet hızıyla bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı nezdinde AVM girişlerinin ücretlendirilmesine dair hiçbir çalışma, bildirim ya da yasal düzenleme bulunmadığının altı çizildi. Devletin ilgili birimleri, halkı galeyana getirmeyi amaçlayan bu tür paylaşımların gerçeği yansıtmadığını net bir dille ifade etti.
Hayalet Kurum Oyunu: "Böyle Bir Başkanlık Mevcut Değil"
Haberlerin kaynağı olarak gösterilen kurumun aslında var olmadığı da deşifre edildi. İletişim Başkanlığı, iddialarda adı geçen "Alışveriş Merkezleri ve Yöneticileri Başkanlığı" adlı bir resmi kurumun veya üst kurulun hukuki karşılığı olmadığını belirtti. Sahte kurum isimleri üzerinden yaratılan algı operasyonuna karşı vatandaşların müteyakkız olması istendi.
Sektör Temsilcilerinden Ortak Tavır: Asılsız Paylaşımlara İtibar Etmeyin
Konunun bir diğer muhatabı olan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) de tartışmalara son noktayı koydu. Sektör paydaşlarının gündeminde böyle bir kararın asla yer almadığını belirten dernek yönetimi, iddiaları "tamamen asılsız" olarak nitelendirdi. Kamuoyunda infial yaratma çabası güden bu tür manipülatif haberlere karşı yasal hakların saklı olduğu mesajı verildi.