Göç rotası üzerindeki Sinop, bu yıl da doğanın en zarif yolcularını ağırlıyor; Boyabat kırsalına iniş yapan leylek sürüsü, bölge sakinlerine görsel bir şölen sunuyor.
Sinop’un Boyabat ilçesi, mevsim geçişleriyle birlikte doğanın en renkli ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaya başladı. Yenimahalle’nin Bağlar mevkii, son günlerde gökyüzünden süzülerek meralara konan leyleklerin huzurlu yaşam alanına dönüştü. Su kenarlarındaki yeşil örtü üzerinde yiyecek arayışına çıkan kuşlar, bölgenin sakin atmosferini adeta bir tabloya dönüştürdü.
Doğal yaşamın ritmi değişti
Baharın gelişiyle birlikte sayıları artan leylekler, sadece doğaseverlerin değil, bölge halkının da ilgi odağı oldu. Uzun ve yorucu göç yolculuklarında Boyabat’ı bir mola noktası olarak seçen leylekler, ilçenin ekolojik zenginliğinin de bir göstergesi olarak kabul ediliyor.
Objektiflere yansıyan huzur
Doğa fotoğrafçıları ve bölge sakinleri tarafından yakından takip edilen leylekler, kendi doğal ritimlerinde yaşamlarını sürdürüyor. Su kenarlarında vakit geçiren kuşların sergilediği görüntüler, baharın tüm canlılığıyla ilçeye ulaştığını kanıtlar nitelikte. Göç yolcularının bu huzurlu molası, Boyabat’ın doğal güzelliklerini bir kez daha ön plana çıkardı.