Uluabat Gölü kıyısında merakla beklenen o an gerçekleşti; Yaren leylek ve eşinin bu sezon beş yavruya birden ev sahipliği yaptığı kesinleşti.
Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Eskikaraağaç köyü, her yıl olduğu gibi bu bahar da doğanın en sadık misafirini ağırlıyor. Balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu eşsiz dostlukla tanınan Yaren leylek, bu sezon yuvasında büyük bir sürprize imza attı. Günlerdir yuvadaki hareketliliği takip eden doğaseverlerin gözü kulağı, henüz görünmeyen en küçük yavrunun üzerindeydi. Nihayet beklenen an geldi ve beşinci yavru da başını göstererek aile tablosunu tamamladı.
Kritik süreç yakından izleniyor
Yavru leyleklerin hayata tutunması için en kritik dönem olan ilk bir ay, uzmanlar ve bölge halkı tarafından büyük bir titizlikle takip ediliyor. Yaren leylek ve eşi, yavrularını soğuktan korumak ve konforlarını sağlamak adına yuvaya sürekli saman ve yosun taşıyarak adeta bir yuva mimarı gibi çalışıyor. Ebeveynlerin yavrularını beslemek için gösterdiği yoğun çaba, bölge sakinleri tarafından takdirle izleniyor.
Doğanın umut veren hikayesi
Zaman zaman yavruların tamamının yuvada görülmemesi, uzmanlar tarafından ebeveynlerin yavruları koruma içgüdüsüyle yaptığı doğal bir davranış olarak nitelendiriliyor. Geçmiş yıllarda altı yavruya kadar baktığı bilinen Yaren leyleğin, bu yılki beş yavrusuyla birlikte Eskikaraağaç semalarında yeni bir heyecan dalgası yarattığı görülüyor. Gölyazı ve çevresindeki doğa tutkunları, her geçen gün büyüyen bu beşli ailenin gelişimini büyük bir ilgiyle takip etmeye devam ediyor. Yaren leyleğin hikayesi, bir kez daha doğanın mucizelerine ve umut dolu yüzüne tanıklık etmemizi sağlıyor.