Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Balıkesir kent konseyinin başkanı sevinç baykan özden, Türkiye kent konseyleri birliği başkanlığına seçildi

Balıkesir kent konseyinin başkanı sevinç baykan özden, Türkiye kent konseyleri birliği başkanlığına seçildi

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığına oy birliğiyle seçildi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin 17. Dönem Yönetim Kurulu Toplantısı, Ankara’da gerçekleştirildi. Bu önemli toplantıda, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, oy birliğiyle 18. Dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı olarak seçildi.

Toplantı, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde organize edildi. Görüşmelerde, Türkiye Belediyeler Birliği ile kurulması planlanan kurumsal iş birliği konuları ele alındı ve taslak protokol değerlendirildi. Ayrıca, kent konseyleri arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması amacıyla çeşitli değerlendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanlığı’na sunulmak üzere hazırlanan proje de gündeme geldi.

Yeni yönetim ve görev dağılımı:

Demokratik çeşitliliği ve yüksek katılım kültürünü benimseyen Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı, katılımcıların destekleriyle gerçekleştirildi. Bu bağlamda, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, 18. Dönem Başkanlığına seçildi. Devir teslim töreninin Ekim ayında Balıkesir’de yapılması planlanıyor.

Özden’in yanı sıra, Kurucu Başkan Necati Binici Başkan Vekili, Tokat Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Çakar ise Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu yeni yönetim, Balıkesir’in adını gururla daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NİN ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 17. DÖNEM YÖNETİM KURULU...

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NİN ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 17. DÖNEM YÖNETİM KURULU TOPLANTISI’NDA BALIKESİR KENT KONSEYİ BAŞKANI SEVİNÇ BAYKAN ÖZDEN, OY BİRLİĞİYLE 18. DÖNEM TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ.