Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Balıkesir Sındırgı gece yarısı depremle sarsıldı! AFAD'dan açıklama geldi

Balıkesir Sındırgı gece yarısı depremle sarsıldı! AFAD'dan açıklama geldi

AFAD, Balıkesir Sındırgı'da saat 23.13'te bir deprem meydana geldi. İşte depremin şiddeti ve derinliği...

MUHABİR: Eray Aksoy

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi gece saatlerinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntı saat 23.13’te kaydedildi.

Depremin merkez üssü Balıkesir/Sındırgı olarak belirlenirken, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ifade edildi.

Herhangi bir can ya da mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedilen depremin ardından bazı vatandaşların panikle dışarı çıktığı bildirildi.

AFAD ve yerel ekipler bölgede gelişmeleri yakından takip ediyor. Uzmanlar, artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulunurken, vatandaşların resmi kaynaklardan gelen bilgileri dikkate alması gerektiği vurgulandı.

 Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığı ve özellikle Balıkesir’in aktif fay hatları üzerinde bulunduğu hatırlatılarak, olası büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması çağrısı yapıldı.