Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'nde Türkiye genelinde dereceye giren başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği Bosna Hersek gezisini tamamladı. Gezinin ardından 17 öğrenci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.
Gençlerle keyifli bir buluşma
Başkan Şahin, öğrencilerle buluşmada onların başarıları nedeniyle duyduğu gururu ifade etti. Öğrenciler, Bosna Hersek gezisinde edindikleri deneyimleri ve duygu dolu anlarını paylaşarak Başkan Şahin ve ekibine teşekkür ettiler.
Osmanlı mirası ile buluşma
Gezi süresince öğrenciler, Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu. Özellikle Osmanlı dönemine ait eserleri ziyaret eden gençler, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi önemli kurumları da tanıma şansını elde ettiler.
Başkan Fatma Şahin, programda yaptığı konuşmada gençlerin gelecekte önemli rollerde yer alacaklarını vurgulayarak, "Sizler, geçmişten aldığımız ilham ve bugünümüzün şahidi olarak geleceğimize yön vereceksiniz," şeklinde konuştu. Öğrencilere, adaletli bir yöneticilik anlayışının önemini hatırlatan Şahin, yeni dostluklar kurmanın bu yolculukta büyük bir kazanım olduğunu belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Feray Yılmaz ise geziye katılan gençlerin azim ve kararlılıklarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çağrı Doğan da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken, GASMEK'in başarılarına da değinildi. Bu tür etkinliklerin, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunduğu ifade edildi.

BAŞKAN ŞAHİN, GÖNÜL COĞRAFYASI BOSNA HERSEK’İ GEZEN GENÇLERİ AĞIRLADI