Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Bayburt’ta tarımsal üretimin geleceği mercek altında: DSİ’den kritik saha denetimi

Bayburt’ta tarımsal üretimin geleceği mercek altında: DSİ’den kritik saha denetimi

Bayburt’un tarımsal sulama kapasitesini güçlendirmek ve mevcut projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak adına Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü harekete geçti.

Devlet Su İşleri yetkilileri, bölgedeki sulama altyapısının verimliliğini artırmak amacıyla Topraksu Göleti’nde kapsamlı bir teknik inceleme gerçekleştirdi.

Bayburt’un tarımsal sulama kapasitesini güçlendirmek ve mevcut projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak adına Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Bölgedeki su kaynaklarının daha etkin kullanımı ve sulama sahalarının rehabilitasyonu kapsamında yürütülen çalışmalar, yerinde denetlendi.

Teknik heyet sahayı inceledi

DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla’nın liderliğinde bölgeye giden uzman ekip, Topraksu Göleti Sulaması sahasında detaylı bir keşif yaptı. Heyette Bayburt Şube Müdürü Muhammer Adanur, Sulama Şube Müdürü Fatih Çoban ve İşletme Bakım Şube Müdürü Ali Cansız’ın yanı sıra alanında uzman teknik personel de hazır bulundu.

Çalışmaların son durumu değerlendirildi

İnceleme gezisi sırasında, göletten sağlanan suyun tarım arazilerine ulaştırılmasındaki mevcut süreçler ve devam eden projelerin ilerleyişi masaya yatırıldı. Teknik heyetin, sahadaki operasyonel aksaklıkların giderilmesi ve sulama veriminin optimize edilmesi adına bir durum değerlendirmesi yaptığı bildirildi. Yapılan bu teknik ziyaretin, bölge çiftçisinin su ihtiyacını daha sağlıklı karşılayabilmek adına atılan önemli bir adım olduğu kaydedildi.