Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Bilecik huzurevi personeline Alzheimer ve demans konusunda eğitim verildi

Bilecik huzurevi personeline Alzheimer ve demans konusunda eğitim verildi

Bilecik Huzurevi'nde düzenlenen eğitim, Alzheimer ve demansla mücadelede personelin bilgi ve yetkinliğini artırmayı hedefliyor.

Bilecik'te huzurevi personeline yönelik önemli bir eğitim programı düzenlendi. Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Bilecik Huzurevi'nde gerçekleştirilen bu eğitim, Alzheimer ve demans konularında bilgi vermeyi hedefliyor.

Eğitimde ele alınan konular:

Eğitim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde görevli Araştırma Görevlisi Dr. Bahadır Dinç tarafından verilen bilgilendirici bir sunumla başladı. Eğitimde, Alzheimer ve demans hastalıklarının temel özellikleri, hastalara doğru yaklaşım ve etkili iletişim yöntemleri üzerinde duruldu. Ayrıca, bakım sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar da katılımcılara aktarıldı.

İl Müdürü'nden değerlendirme:

Eğitimin ardından bir konuşma yapan Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan, "Yaşlılarımızın yaşam kalitesini artırmak ve bakım hizmetlerimizin niteliğini yükseltmek için personelimizin bilgi ve donanımını sürekli geliştirmeye önem veriyoruz. Özellikle Alzheimer ve demans gibi özel yaklaşım gerektiren durumlarda doğru iletişim ve bakım büyük önem taşıyor. Bu tür eğitimlerle personelimizin mesleki bilgi ve tecrübesini güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

BİLECİK HUZUREVİ'NDE ALZHEİMER VE DEMANS EĞİTİMİ

BİLECİK HUZUREVİ'NDE ALZHEİMER VE DEMANS EĞİTİMİ