İstanbul
Parçalı bulutlu
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Birçok il beyaza bürünecek...Kar ve fırtına etkili olacak!

Birçok il beyaza bürünecek...Kar ve fırtına etkili olacak!

Meteoroloji, yurt genelinde yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu; birçok bölgede kuvvetli kar beklenirken buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Mesut Oymak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölgenin ise aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağış görüleceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı öngörülürken, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden eseceği; Kuzey Marmara, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile bazı iç kesimlerde 40-60 km/saat hızla kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı İllerde Günün En Yüksek Sıcaklıkları

İlHava DurumuSıcaklık (°C)
AnkaraÇok bulutlu, sabah ve öğle kar yağışlı-3
İstanbulParçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar3
İzmirParçalı ve az bulutlu6
AdanaÇok bulutlu, yağmur ve sağanak, yüksekleri kar13
AntalyaParçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu12
SamsunÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar4
TrabzonÇok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, zamanla kar4
ErzurumÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı-2
DiyarbakırÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı3