İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Bolu’da hamsi akını...Fiyat düşünce tezgâhlar doldu taştı!

Bolu’da hamsi akını...Fiyat düşünce tezgâhlar doldu taştı!

Rize’den gelen taze hamsi Bolu’da ilgi odağı oldu; balıkçılar “Pırıl pırıl hamsi geldi, vatandaş akın ediyor” diyerek yoğunluğu anlattı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Hanife Dilli

Bolu’da kış mevsiminin ilk gününde balık tezgâhlarında yoğunluk yaşandı. İhsaniye Mahallesi’nde her pazartesi kurulan halk pazarında vatandaşlar, kilosu 150 liradan satılan hamsiye büyük ilgi gösterdi. Karadeniz’in bereketi Bolu pazarlarına taşınırken, en çok talep gören balık yine hamsi oldu.

Balıkçı İlhan Başaran, sezonun başından bu yana en kaliteli hamsilerin Bolu’ya geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Sezon başladığından beri hamsiler süper geliyor. Bolu’ya gelen hamsi Türkiye’nin hiçbir yerine gelmez. Hepsini tek tek seçiyoruz, içine çöp koymayız. Şu an en güzel balık hamsi.”

Hamsinin kilogram fiyatının geçtiğimiz günlerde 200 liradan 150 liraya düştüğünü ifade eden Başaran, nakliye maliyetlerinin fiyatlara yansıdığını, son gelen hamsilerin Rize’den ulaştığını söyledi.

“HAMSİ PIRIL PIRIL, TAZELİĞİNDEN BELLİ”

Balığın tazeliği konusunda vatandaşlara bilgi de veren Başaran, “Solungaçlar açıldığında kırmızıysa balık tazedir. Ancak tezgâhta beklerken kendiliğinden kırmızı görünüyorsa bu bayat olduğuna işarettir” dedi.

Tezgahta mezgit, çupra, levrek ve zargana da yer alırken, vatandaşların en çok hamsiyi tercih ettiği görüldü. Pazarda alışveriş yapan bir çift ise, “Fiyatlar gayet uygun, 1 kilo hamsi aldık” diyerek memnuniyetini dile getirdi.