Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Çekmeköy’de gökyüzü çocukların neşesiyle renklendi: 23 Nisan coşkusu uçurtmalarla zirveye taşındı

Çekmeköy’de gökyüzü çocukların neşesiyle renklendi: 23 Nisan coşkusu uçurtmalarla zirveye taşındı

Çekmeköy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafızalardan silinmeyecek bir dizi etkinlikle kutladı. Kent Park, Doğa Park ve Cemal Güngör Parkı’nı kapsayan dört günlük maraton, çocukların enerjisiyle dolup taştı.

Çekmeköy Belediyesi’nin dört gün süren çocuk şenliği, binlerce uçurtmanın havalandığı dev bir finalle noktalanırken, ilçe sakinleri bayram sevincini hep birlikte yaşadı.

Çekmeköy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafızalardan silinmeyecek bir dizi etkinlikle kutladı. Kent Park, Doğa Park ve Cemal Güngör Parkı’nı kapsayan dört günlük maraton, çocukların enerjisiyle dolup taştı. Yaklaşık 20 bin minik misafiri ağırlayan şenlikler, hem eğlence hem de sosyalleşme adına ilçe halkına unutulmaz anlar sundu.

Gökyüzü rengârenk uçurtmalarla doldu

Şenliğin finali, Kent Park’ta gerçekleştirilen görkemli uçurtma etkinliğiyle yapıldı. Belediye tarafından çocuklara hediye edilen binlerce uçurtma, gökyüzünü bir renk cümbüşüne çevirdi. Çocuklar uçurtmalarını özgürlüğe bırakırken, aileleri de bu mutlu ana eşlik etti. Etkinlik alanında kurulan şişme oyun parkları, yüz boyama stantları ve sosis balon atölyeleri, gün boyu neşeli kahkahaların yükselmesini sağladı. Palyaçolar ve animasyon ekiplerinin gösterileriyle renklenen alanda, çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yapıldı.

Başkan Çerkez çocukların heyecanına ortak oldu

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, final gününde çocukları yalnız bırakmadı. Miniklerle birlikte uçurtma uçuran ve onlara hediyelerini bizzat dağıtan Başkan Çerkez, alandaki coşkuya ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehir kültürüne katkı sağlayan buluşma

Etkinliklerin sadece bir eğlence değil, aynı zamanda bir toplumsal dayanışma vesilesi olduğunu vurgulayan Başkan Çerkez, şu değerlendirmelerde bulundu:

Dört gün boyunca ilçemizin farklı noktalarında çocuklarımızla buluştuk. 20 bine yakın evladımızın yüzündeki tebessümü görmek, ailelerin mutluluğuna şahitlik etmek bizim için en büyük hizmettir. Uçurtma şenliğini özgürlüğün ve mutluluğun bir sembolü olarak görüyoruz. Bu tür organizasyonlar, farklı mahallelerden gelen vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlayarak komşuluk bağlarını güçlendiriyor ve ortak bir şehir kültürü oluşturuyor. İnsanlarımızın moralinin yüksek olması, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor.