Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Çelikhan’da bal hasadı etkinliğiyle üreticilere destek

Çelikhan’da bal hasadı etkinliğiyle üreticilere destek

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde düzenlenen Bal Hasadı Şenliği, 2026 yılı bal sezonunun değerlendirilmesi ve arıcılarla görüş alışverişine sahne oldu.

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde, Bal Hasadı Şenliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte 2026 bal sezonu hakkında değerlendirmeler yapılırken, yerel üreticilerin katılımı ile bal hasadı etkinliği de düzenlendi.

Şenlikte önemli konular ele alındı:

Çelikhan Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda, Çelikhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adıyaman İli Bal Üreticileri Birliği iş birliğinde hayata geçirilen şenlik, Karagöl Köyü Havuzbaşı mevkisinde gerçekleşti. Etkinliğe Adıyaman Vali Yardımcısı Bilal Göksun, Çelikhan Kaymakamı Özgür Pelvan, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, bal üreticileri ve yerel vatandaşlar katılım gösterdi.

Üretim kapasitesinde artış bekleniyor:

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, 2025 yılındaki kuraklık ve yetersiz yağışların ardından, arıcılık sektöründeki üretim kapasitesinin artış göstermesine dikkat çekti. Akkan, "2026 yılında uygun iklim koşulları ve yağışlarla birlikte Adıyaman’ın zengin florasında güçlü bir bal akışı yaşanıyor. Hedefimiz, Adıyaman arıcılığını markalaşmış, katma değeri yüksek ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak, üreticilerimizi destekleyerek arıcılığın bölge ekonomisine katkısını artırmaktır" dedi.

Etkinlikte, bal üreticileri ile fikir alışverişinde bulunularak, 2026 yılı bal sezonu hakkında görüşler paylaşıldı. Program, bal hasadının gerçekleştirilmesi ile son buldu.

ADIYAMAN’IN ÇELİKHAN İLÇESİNDE DÜZENLENEN BAL HASADI ŞENLİĞİ’NDE 2026 YILI BAL SEZONU...

ADIYAMAN’IN ÇELİKHAN İLÇESİNDE DÜZENLENEN BAL HASADI ŞENLİĞİ’NDE 2026 YILI BAL SEZONU DEĞERLENDİRİLİRKEN, ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE BAL HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.