Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Denizin derinliklerinde hayat kurtaran dalgıç: Bulduklarıyla sokak hayvanlarını besliyor

Denizin derinliklerinde hayat kurtaran dalgıç: Bulduklarıyla sokak hayvanlarını besliyor

Hüseyin Fırat, tatilcilerin kaybettiklerini su altından toplayarak hem deniz temizliyor hem de sokak hayvanlarına destek oluyor.

Antalya’da 4 yıl önce dalışa hobi olarak başlayan Hüseyin Fırat, tatilcilerin denizde kaybettikleri eşyaları toplarken elde ettiği gelirle sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu süreçte lüks cep telefonlarından ziynet eşyalarına kadar birçok değerli malzeme buluyor.

Denizden çıkan değerli eşyalar

Fırat, yaz sezonunda tatilcilerin denize düşürdüğü cep telefonları, gözlükler ve saatler gibi eşyaları topluyor. Bulduğu değerli eşyaları satan Fırat, bu gelirleri ile sokak hayvanlarının mama ve veteriner masraflarını karşılıyor. Dalışları sırasında, bazen su altında oturma bankası ve bisiklet gibi eşyalarla da karşılaşıyor.

Hayvan dostu bir dalgıç

Fırat, su altından çıkardığı en kıymetli eşyanın bir lüks saat olduğunu belirtiyor. Bu saat 3 bin dolara satıldı. Fırat, sokak hayvanlarına özellikle yaş ve kuru mama sağlamak için bu geliri kullanıyor. "Evimizin önündeki kedi popülasyonuna yardımcı oluyoruz," diyor.

Fırat, dalışları sırasında bulduğu telefon ve ziynet eşyalarını sahiplerine iade etme çabalarından da bahsediyor. "Bize ulaşan birçok insan oluyor; biz de dedektörle gidip kaybettikleri eşyalarını bulup teslim ediyoruz," diyor.

Deniz kirliliği ve sosyal sorumluluk

Fırat, son dönemlerde deniz kirliliğinin arttığını ve dalışları sırasında mikroplastik atıkları da yoğun şekilde topladığını belirtiyor. "Denizde ciddi bir kirlilik var. Alkol tüketen insanlar atıklarını denize bırakıyor," ifadelerini kullanıyor. Aynı zamanda su altında değişik büyü objeleri de bulduğunu ve zaman zaman İbranice veya Arapça yazılı eski yazılarla karşılaştığını ekliyor.

Fırat’ın çabaları, yalnızca denizin temizlenmesine değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının yaşam standartlarının yükselmesine de katkıda bulunuyor. Bu sayede hem doğaya duyduğu sorumluluğu yerine getirirken, hem de hayvan dostu bir insan olarak topluma örnek oluyor.

ANTALYA'DA 4 YIL ÖNCE HOBİ AMACIYLA DALIŞA BAŞLAYAN HÜSEYİN FIRAT, DENİZ DİBİNDEN ÇIKARDIĞI CEP...

ANTALYA'DA 4 YIL ÖNCE HOBİ AMACIYLA DALIŞA BAŞLAYAN HÜSEYİN FIRAT, DENİZ DİBİNDEN ÇIKARDIĞI CEP TELEFONU, LÜKS MARKA SAAT, İNŞAAT MALZEMELERİ VE BÜYÜ MUSKALARIYLA SU ALTINI TEMİZLİYOR. SAHİPLERİNE ULAŞTIRILAMAYAN DEĞERLİ EŞYALARI SATAN FIRAT, ELDE ETTİĞİ GELİRLE SOKAK HAYVANLARININ MAMA VE TEDAVİ MASRAFLARINI KARŞILIYOR.