Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Deprem acısını çocukların gülümsemesiyle hafifletiyor: Süleyman Yıldız'ın örnek davranışı

Deprem acısını çocukların gülümsemesiyle hafifletiyor: Süleyman Yıldız'ın örnek davranışı

Babası ve kız kardeşini depremde kaybeden Süleyman Yıldız, çöp kamyonuyla çocuklara oyuncak dağıtarak mutluluk yayıyor.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde babasını ve kız kardeşini kaybeden belediye personeli Süleyman Yıldız, yaşadığı acıya rağmen çocukların yüzünü güldürmek için anlamlı bir projeye imza attı. Yıldız, görevli olduğu çöp kamyonuyla sokaklarda dolaşarak miniklere oyuncak dağıtıyor.

Yıldız’ın anlamlı projeleri:

Süleyman Yıldız, sadece bir şoför olmanın ötesinde, mahalledeki çocuklara umut aşılamak için sokaklarda topladığı ve hayırseverlerin bağışladığı oyuncakları temizleyerek çocuklara ulaştırıyor. Yıldız, bu proje ile merhum babasının çocuklara olan sevgisini yaşatma amacını güdüyor. Çocukların kendisini sevgiyle karşıladığı, "Süslü Sülo" lakabını aldığı bu projede, onlara mutluluk vermenin kendisi için büyük bir tatmin kaynağı olduğunu belirtiyor.

Çocuklara mutluluk dağıtmak için yola devam:

Acıyla dolu bir geçmişe sahip olmasına rağmen, Yıldız'ın motivasyonu her geçen gün artıyor. "Biz depremde sıkıntı çekmiş bir aileyiz. Babamı ve kız kardeşimi kaybettim, annemin 3 parmağı koptu" diyen Yıldız, bu zorlu süreci çocukları sevindirmekle hafiflettiğini dile getiriyor. "Mıntıkaya girerken çıkış saatlerimi çocuklar biliyor" şeklinde konuşan Yıldız, her gidişinde onları mutlu görmek için sürekli çalışıyor.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ise, Yıldız’ın yaptığı çalışmalardan duygulandığını ifade ederek, ilçede ihtiyaç sahibi çocuklar için oyuncak toplama faaliyetleri gerçekleştirileceğini açıkladı. Yıldız’ın yaptığı bu değerli çalışmalar, toplumsal dayanışmanın ve sevginin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

HATAY'DA DEPREMDE BABASINI VE KIZ KARDEŞİNİ KAYBEDEN BELEDİYE PERSONELİ SÜLEYMAN YILDIZ, GÖREV...

HATAY'DA DEPREMDE BABASINI VE KIZ KARDEŞİNİ KAYBEDEN BELEDİYE PERSONELİ SÜLEYMAN YILDIZ, GÖREV YAPTIĞI ÇÖP KAMYONUYLA GEÇTİĞİ SOKAKLARDA ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITARAK ÖRNEK BİR DAVRANIŞA İMZA ATIYOR