İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Dönüşümde iş birliği!

Dönüşümde iş birliği!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda çıkan aylık 600 ton atığı Pendik Belediyesi toplayacak. İSG ile Pendik Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

istanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmecisi olan İSG ile Pendik Belediyesi arasında katı atıkların toplanması ve ayrıştırılması alanında iş birliği protokolü imzalandı. Buna göre havalimanının atıklarını Pendik Belediyesi toplayacak. Pendik Belediyesi Geri Dönüşüm tesislerinde düzenlenen imza törenine İSG Operasyon Direktörlü Göksu Güney ile Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çelik katıldı. Yapılan iş birliği kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan aylık 600 ton katı atık toplanıp ayrıştırılacak ve geri dönüşü sağlanacak.

Günlük 100 bin yolcu
İmza töreninde konuşan İSG Operasyon Direktörü Göksu Güney, “Biz böyle bir anlaşma yapmaktan dolayı çok memnunuz. Sizlerle çalışıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz Sabiha Gökçen Havalimanı olarak geçen yıl 31 milyon yolcu rakamına ulaştık. Havalimanımızda günlük ortalama 100 bin yolcu var. Sabiha Gökçen Havalimanı 100 bin kişinin yaşadığı bir şehir adeta. Havalimanımızın bir atık kapasitesi mevcut. Pendik Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi kullanmak çok büyük bir avantaj. Hem ulusal hem de uluslararası standartları korumakla mükellefiz. Sizlerle yapacağımız çalışma bizi çok daha ilerlere götürecektir” dedi.

Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çelik yaptığı konuşmada, “Pendik ilçemiz temizlik ve geri dönüşüm noktasında çok ileri konumdayız. Hatta Türkiye’ye örnek olma noktasındayız. Türkiye’de teknolojisi en iyi olan geri dönüşüm tesislerinden birisine sahibiz. Bu konuda birçok belediyeye öncülük ediyoruz. Bunun dışında yer altı konteynerı konusunda en iyi seviyedeyiz” dedi.

1 yıl süreli anlaşma
İstanbul Sabiha Gökçen Havaliman terminal işletmecisi olan İSG ile Pendik Belediyesi arasında yapılan anlaşma ilk etapta bir yıl süreli olacak. Anlaşmayla kapsamında 3 bin metrekarelik alanda kurulu Ambalaj Atık Ayrıştırma Tesisi’ne ayda 600 ton atık gelecek. Bu atıklar tesiste ayrıştırılıp geri dönüşüm firmalarına yollanacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı araçlar 1 Temmuz’dan itibaren havalimanından atıkları almaya başlayacak. EMEK KARAKAŞ