Yeni Birlik Gazetesi Yaşam DSÖ ve BM'nin dahil olduğu rapora göre 2023'te dünya nüfusunun yaklaşık ne kadarının elektriğe erişimi olmadığı dikkat çekti! 200 Bin TL'lik kritik soru

DSÖ ve BM'nin dahil olduğu rapora göre 2023'te dünya nüfusunun yaklaşık ne kadarının elektriğe erişimi olmadığı dikkat çekti! 200 Bin TL'lik kritik soru

Oktay Kaynarca’nın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster’de, Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayalı bir soru yarışmacıyı zorladı. Elektriğe erişim oranlarıyla ilgili soru gündem oldu.

ATV ekranlarında Oktay Kaynarca’nın sunuculuğunda yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster’de, küresel kalkınma ve yaşam koşullarına dair çarpıcı bir soru yöneltildi. Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü’nün verilerine göre 2023’te dünya nüfusunun ne kadarının elektriğe erişimi olmadığını konu alan bu soru, hem yarışmacıyı hem de izleyicileri düşündürdü.

Soru: “Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü’nün verilerine göre, 2023’te dünya nüfusunun yaklaşık ne kadarlık bir kısmının elektriğe erişimi olmadığı tespit edilmiştir?

”A: Yüzde 3
B: Yüzde 8
C: Yüzde 23 

D: Yüzde 28

Doğru Cevap: D: Yüzde 28