Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Düğün sonrası bozdurmaya giden vatandaş altınların sahte olduğunu öğrendi

Düğün sonrası bozdurmaya giden vatandaş altınların sahte olduğunu öğrendi

Elazığ'da bir vatandaş düğün takılarını bozdururken, altınların bir kısmının sahte ve düşük ayarlı olduğunu öğrendi.

Elazığ’da düğün takılarını bozdurmak için kuyumcuya giden bir vatandaş, çeyrek, yarım, tam ve paketli gram altınlarının büyük bir kısmının düşük ayarlı ikinci baskı ve iki tanesinin ise sahte olduğunu öğrenerek büyük bir şok yaşadı.

Kuyumcu Muhammed Özdemir, vatandaşın getirdiği altınlarda yaptıkları kontrollerde birçok sıkıntılı ürünle karşılaştıklarını belirtti. Özdemir, "Müşterim tam anlamıyla şok yaşadı. Altınların çoğu nizami olmayan ikinci baskı çıktı. Reşat altınlarının ayarları 21’e kadar düşürülmüştü" dedi.

Ayrıca, Elazığ Kuyumcular Odası yönetimi olarak denetimleri sıkı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Özdemir, "Özellikle çevre illerden gelen tam ve cumhuriyet altınlarında bu sıkıntıyla çok sık karşılaşıyoruz. Analiz makinesi kullanarak dolandırılmaktan kurtulduk ve şüpheli durumları yetkililere bildiriyoruz" dedi.

Kuyumcu Özdemir, tüm meslektaşlarına analiz makineleri kullanmaları ve vatandaşlara güvenilir kuyumcularda takılarını kontrol ettirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

ELAZIĞ'DA DÜĞÜN TAKILARINI BOZDURMAK İÇİN KUYUMCUYA GİDEN BİR VATANDAŞIN GETİRDİĞİ ÇEYREK, YARIM...

ELAZIĞ'DA DÜĞÜN TAKILARINI BOZDURMAK İÇİN KUYUMCUYA GİDEN BİR VATANDAŞIN GETİRDİĞİ ÇEYREK, YARIM, TAM VE PAKETLİ GRAM ALTINLARIN BÜYÜK BİR KISMININ DÜŞÜK AYARLI İKİNCİ BASKI VE İKİ TANE GRAM ALTININ İSE SAHTE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

ELAZIĞ'DA DÜĞÜN TAKILARINI BOZDURMAK İÇİN KUYUMCUYA GİDEN BİR VATANDAŞIN GETİRDİĞİ ÇEYREK, YARIM...