Eğriçay Parkı’nı dolduran özel öğrenciler, hazırladıkları performanslarla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken, dayanışmanın en saf halini gözler önüne serdi.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel gereksinimli öğrencilerin sosyal hayata katılımını desteklemek ve yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımak amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı. Eğriçay Parkı’nın ev sahipliği yaptığı 4. En Özel Şenlik, kent protokolünü ve aileleri bir araya getiren renkli bir buluşmaya dönüştü.
Sanat ve sporla gelen özgüven
Etkinlik boyunca öğrenciler, müzikten spora kadar geniş bir yelpazede hazırladıkları gösterileri sergiledi. Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği performanslar, özel çocukların azim ve gayretlerinin bir yansıması olarak değerlendirildi. Şenlik, sadece bir eğlence ortamı yaratmakla kalmadı, aynı zamanda toplumda birlikte yaşama kültürünü pekiştiren bir dayanışma platformuna dönüştü.
Eğitimde kapsayıcı vizyon vurgusu
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, eğitimin her bireye dokunabildiği sürece gerçek bir değer taşıdığını vurguladı. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiçbir öğrenciyi geride bırakmadan, kapsayıcı bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Tosun, özel öğrencilerin samimiyetlerinin topluma umut aşıladığını ifade etti.
Protokolün yoğun ilgisi
Şenliğe Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ve Milletvekili Mustafa Alkayış’ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler, izleyicilerden tam not alırken, gün boyu süren etkinlikler aileler için de keyifli bir sosyal etkileşim alanı oluşturdu.