İlçe merkezindeki ulaşım ağını modern bir dokunuşla genişleten Erdemli Belediyesi, Alata Deresi üzerine inşa ettiği 4. taşıt köprüsünü görkemli bir törenle vatandaşın kullanımına sundu.
Mersin’in Erdemli ilçesinde uzun süredir beklenen ulaşım yatırımları meyvelerini vermeye başladı. Merkez ve Alata mahalleleri arasındaki ulaşım aksını birbirine bağlayan Alata Deresi 4. taşıt köprüsü, düzenlenen resmi törenle hizmete açıldı. Bölgedeki trafik yoğunluğunu minimize etmeyi hedefleyen bu dev proje, aynı zamanda belediyenin güçlenen hizmet filosunun da tanıtımına ev sahipliği yaptı.
Törene Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Dualar eşliğinde kesilen kurdele ile köprü resmen ulaşıma açıldı.
Trafik yükü hafifleyecek
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Kara, ilçenin yaşam kalitesini artıracak projeleri birer birer hayata geçirdiklerini vurguladı. Kara, "4. taşıt köprümüz, hem sürücülerimizin konforunu artıracak hem de şehir içi trafiği ciddi oranda rahatlatacak. Erdemli halkına uzun yıllar hizmet verecek bu eserin kazasız belasız kullanılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Araç filosu genişliyor
Köprü açılışının yanı sıra belediyenin saha çalışmalarında kullanacağı yeni araçlar da görücüye çıktı. Hizmet kapasitesini artırmak için filoya 15 yeni araç eklediklerini belirten Başkan Kara, önümüzdeki günlerde 10 kamyonun daha envantere dahil edileceğini müjdeledi.
Program, protokol üyeleri ve vatandaşların yeni köprü üzerinde gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından, hizmet araçlarının katıldığı kortej geçişiyle sona erdi.