İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Erikli, Enez, Gökçetepe: Körfezin Gözde Plajlarında Yer Kalmadı

Erikli, Enez, Gökçetepe: Körfezin Gözde Plajlarında Yer Kalmadı

Ege Denizi’nin kuzey kıyısında yer alan Saros Körfezi, Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Enez, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe sahillerinde tatilciler yoğunluk oluşturdu.

KAYNAK: AA

“Yaz sezonu bayramla birlikte açıldı”

Deniz suyu sıcaklığının artması ve güneşli havanın etkisiyle kıyılarda doluluk yaşanırken, bölge turizmcileri bayramla birlikte sezona hızlı giriş yaptı.
Turizm işletmecisi Mustafa İşçimen, “İstanbul başta olmak üzere çevre iller ve yurt dışından çok sayıda turist Saros’a geldi. Uzun kumsallarımız ve berrak denizimiz tatilcilerin gözdesi oldu,” dedi.

Saros’un cazibesi: Temiz deniz, sakin doğa

Saros Körfezi, akıntılar sayesinde kendi kendini temizleyen ender denizlerden biri olarak biliniyor. Bu özelliğiyle hem doğaseverlerin hem de deniz tutkunlarının tercih sebebi haline geliyor.