Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Eskişehir’de bahar kartpostallık görüntülerle geldi: Sokak sakinleri lalelerin büyüsüne kapıldı

Eskişehir’de bahar kartpostallık görüntülerle geldi: Sokak sakinleri lalelerin büyüsüne kapıldı

Çankaya Mahallesi’nde bir apartman bahçesini süsleyen laleler, mahalleliye görsel bir şölen sunuyor. Eskişehir’in Çankaya Mahallesi, Göçmenevleri Sokağı üzerinde yer alan bir binanın bahçesi, bu günlerde adeta bir botanik bahçesini andırıyor.

Doğanın uyanışıyla birlikte renk cümbüşüne dönen Eskişehir sokakları, görenleri kendine hayran bırakıyor. Çankaya Mahallesi’nde bir apartman bahçesini süsleyen laleler, mahalleliye görsel bir şölen sunuyor.

Eskişehir’in Çankaya Mahallesi, Göçmenevleri Sokağı üzerinde yer alan bir binanın bahçesi, bu günlerde adeta bir botanik bahçesini andırıyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen lalelerin, yeşilin her tonuyla buluştuğu bu alan, yoldan geçen vatandaşların da ilgi odağı haline geldi.

Kendiliğinden yeşerdi, sokağın simgesi oldu

Bina bahçesinde herhangi bir özel ekim yapılmadan, tamamen doğal yollarla yetişen kırmızı laleler, mahalle sakinlerinin özenli koruması sayesinde her yıl daha da gürleşiyor. Nisan ve Mayıs aylarının gelmesiyle birlikte çiçeklerini açan laleler, sokağın çehresini değiştirerek bölgeye bambaşka bir atmosfer kazandırdı.

Mahallede bahar coşkusu

Baharın tüm renklerini üzerinde taşıyan bu küçük bahçe, sadece estetik görüntüsüyle değil, aynı zamanda mahalledeki bahar coşkusunu da zirveye taşımasıyla dikkat çekiyor. Göçmenevleri Sokağı’ndan geçen vatandaşlar, bu doğal güzellik karşısında kısa süreliğine durup fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Şehrin merkezinde doğayla iç içe bir yaşam alanı sunan bu laleler, baharın gelişini en canlı haliyle gözler önüne seriyor.