Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Gaziantep’te Kur’an bülbülleri sahneye çıktı: İl birincileri kıyasıya rekabetle belirlendi

Gaziantep’te Kur’an bülbülleri sahneye çıktı: İl birincileri kıyasıya rekabetle belirlendi

Gaziantep İl Müftülüğü'nde gerçekleşen finalde, hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde zirveye ulaşan isimler belli oldu. Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu, geçtiğimiz günlerde manevi bir heyecana ev sahipliği yaptı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası coşkusu, düzenlenen özel bir yarışmayla taçlandı. Gaziantep İl Müftülüğü'nde gerçekleşen finalde, hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde zirveye ulaşan isimler belli oldu.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu, geçtiğimiz günlerde manevi bir heyecana ev sahipliği yaptı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları çerçevesinde organize edilen etkinlikte, bölgedeki din görevlileri hünerlerini sergiledi. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde tilavet etmek için ter döken katılımcılar, jüri üyelerinden tam not almak için büyük çaba sarf etti.

Kadınlarda zirve mücadelesi

Yarışmanın kadınlar kategorisinde rekabet oldukça yüksekti. Hafızlık alanında ipi göğüsleyen isim Şahinbey Hoşgör Karataş Kur’an Kursu’ndan Kader Oruçtutan olurken, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dalında birincilik kürsüsüne Şehitkamil Mehmet Fadile Baloğlu Kur’an Kursu öğreticisi Nur Sena Şahin çıktı.

Erkeklerde birincilikler paylaşıldı

Erkek din görevlileri arasındaki çekişmeli yarışta ise hafızlık kategorisinde birinciliği Battalhöyük Camii İmam Hatibi Veysel Özbeyli kazandı. Güzel okuma kategorisinde ise Şahinbey Mehmet Ziylan Camii İmam Hatibi Bilal Yılmaz, gösterdiği üstün performansla birinciliğe adını yazdırdı.

Müftülükten tebrik mesajı

Yarışma sonunda dereceye girenleri ve tüm katılımcıları tebrik eden İl Müftü Vekili Şakir Aktaş, din görevlilerinin sergilediği özverili çalışmanın takdire şayan olduğunu vurguladı. Aktaş, bu tür etkinliklerin cami görevlileri arasındaki bağı güçlendirdiğini ve motivasyonu artırdığını ifade etti.