İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Haftanın İlk İş Gününde İstanbul Trafiği Felç Oldu! İşte Son Durum

Haftanın İlk İş Gününde İstanbul Trafiği Felç Oldu! İşte Son Durum

İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67'ye ulaşırken, köprü ve ana yollarda büyük sıkışıklık yaşandı. Toplu taşıma istasyonlarında kalabalıklar gözlemlenirken, alternatif rotaların kullanılması tavsiye ediliyor.

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik çilesi erken saatlerde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CepTrafik haritası verilerine göre, kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyesine ulaştı. Özellikle köprü ve ana arterlerde trafik adeta durma noktasına geldi.

İstanbul’da Sabah Trafiği Yoğunlaştı

Megakentte sabahın erken saatlerinde işe ve okula gitmek isteyen vatandaşlar, yoğun trafikle karşı karşıya kaldı. Hem toplu taşıma noktalarında hem de ana yollarda sıkışıklık yaşandı.

Köprü ve Tünellerde Trafik Durma Noktasında

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin Edirne yönü araç yoğunluğu nedeniyle kilitlendi. Sürücüler güçlükle ilerlerken, trafik ekipleri ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa ve Anadolu Yakası’nda Yoğunluk Tavan Yaptı

  • Anadolu Yakası: D-100 kara yolunda Kadıköy-Pendik arası iki yönlü olarak sıkışık ilerliyor. TEM Otoyolu’nda ise Ataşehir-Sancaktepe arasında yoğunluk gözleniyor.
  • Avrupa Yakası: D-100 kara yolunda Avcılar-Küçükçekmece ve Okmeydanı-Çağlayan hattında trafik ağır seyrediyor. TEM Otoyolu’nda ise Seyrantepe-Gaziosmanpaşa arasında araçlar adeta durma noktasına geldi.

Toplu Taşımada Kuyruklar Uzadı

Özellikle metro, metrobüs ve tramvay aktarma istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor. Altunizade ve Uzunçayır metrobüs duraklarında vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Trafik Yoğunluğunda Alternatif Rotalar Öneriliyor

Uzmanlar, yoğun trafik nedeniyle alternatif güzergahların tercih edilmesini öneriyor. Özellikle sahil yolları ve yan yollar, trafik yükünü azaltmada etkili olabilir.