Yeni Birlik Gazetesi Yaşam İlk olarak Aralık 2019'da Çin'de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve Mart 2020'de DSÖ'nün pandemi olarak ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve Mart 2020'de DSÖ'nün pandemi olarak ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan “Aralık 2019’da Çin’de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve DSÖ’nün pandemi ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?” sorusu gündem oldu. İşte doğru cevap.

ATV ekranlarında Oktay Kaynarca’nın sunumuyla yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster, her bölümde izleyicileri düşündüren sorularıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Programda sorulan sorular yalnızca yarışmacıyı değil, ekran başındaki milyonlarca izleyiciyi de bilgi yarışına dahil ediyor. Son bölümde yöneltilen “İlk olarak Aralık 2019'da Çin'de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve Mart 2020'de DSÖ'nün pandemi olarak ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?” sorusu da izleyicilerin merak ettiği sorular arasında yer aldı.

Yarışmanın bu bölümünde yöneltilen soru, son yılların en önemli küresel sağlık krizlerinden biri olan pandemi sürecini hatırlattı. Yarışmacının hangi seçeneği işaretleyeceği merak edilirken, pek çok kişi doğru cevabı öğrenmek için araştırma yaptı.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve Mart 2020'de DSÖ'nün pandemi olarak ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan soru şu şekildeydi:

“İlk olarak Aralık 2019'da Çin'de görülen SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu ve Mart 2020'de DSÖ'nün pandemi olarak ilan ettiği hastalığın resmî adı hangisidir?”

Yarışmada verilen seçenekler şöyleydi:

A: Corona-19
B: Corona-20
C: Covid-19
D: Covid-20

Doğru cevap: C şıkkı – Covid-19

Bu soru, yakın tarihte tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecine dair temel bir bilgiye dayanıyor.