İncirliova Belediyesi ve Romanlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği şenlikte, Hıdırellez ateşi etrafında bir araya gelen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.
İncirliova, baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez’i bu yıl Roman kültürünün renkli dokusuyla birleştirerek kutladı. Kurtuluş Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın katılımıyla adeta bir şölen alanına dönüştü. Geleneksel Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla başlayan gece, Roman müziğinin ritmi ve dans gösterileriyle sabahın ilk saatlerine kadar hız kesmeden devam etti.
Meşalelerle coşkulu karşılama
Etkinlik alanına girişi sırasında Roman vatandaşlar tarafından meşalelerle karşılanan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Programın açılışında söz alan İncirliova Romanlar Kültür, Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Tolga Bakırcı, Başkan Kaya’nın kendilerine her koşulda destek verdiğini belirterek, sadece özel günlerde değil, düğün ve cenaze gibi zor zamanlarda da yanlarında olduklarını vurguladı.
Başkan Kaya: Romanlar ilçemizin en değerli renklerinden
Sahne alan Sökeli Hasret ve İncirliova Roman Dans Ekibi’nin performanslarıyla renklenen gecede sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Aytekin Kaya, Roman kültürünün İncirliova için vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade etti. Kaya, "Roman kardeşlerimizin neşesi ve müziği ilçemizin ruhunu yansıtıyor. Bizler sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman vatandaşımızın yanındayız. İyi ve kötü günde bir arada olmaya, kimseyi ötekileştirmeden İncirliova için üretmeye devam edeceğiz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.