Yeni Birlik Gazetesi Yaşam İnebolu’da dalga kabusu: Vatandaşlar yetkililere seslendi

İnebolu’da dalga kabusu: Vatandaşlar yetkililere seslendi

Kastamonu İnebolu’da fırtınalı Karadeniz, sahil duvarlarını ve evleri tehdit ediyor; mahalle sakinleri evlerinde deprem gibi sallantılar yaşayarak yetkililerden acil önlem bekliyor.

MUHABİR: Metin Aslanboğa

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi sahilinde Karadeniz’in fırtınalı dalgaları, bölge sakinlerine kabus yaşatıyor. Dev dalgalar sahil yollarını ve istinat duvarlarını tehdit ederken, mahalle sakinleri evlerinde deprem gibi sallantılar yaşıyor.

Sahil Yolunu Tehdit Eden Dalgalar

Cünürye Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’ndeki istinat duvarları çatladı, park alanlarında çöküntüler oluştu. Fırtınalı havalarda Karadeniz’den gelen dev dalgalar, sahil yoluna ve çevredeki yapılara zarar veriyor.

Mahalle sakinlerinden Sedat Köseoğlu (75), çocukluğundan beri sahilde oturduğunu belirterek, “Eskiden deniz evlere bu kadar yakın değildi. Bu duvar yapıldı ama denizi kıracak bloklar yapılmadı. Dalgalar evleri sallıyor, yemek yiyemiyoruz, yataklarda sallanıyoruz. Kadınlar çok korkuyor,” dedi.

Evlerde Deprem Gibi Sallantılar

Köseoğlu, yaşadıkları korkuyu şöyle anlattı:

“Her dalgada bloklar sallanıyor. Yatağımızdan kalkıp dışarı çıkıyoruz, yemek yiyemiyoruz. Evimizde rahat yok. Eğer duvar yıkılırsa binalar kayacak. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz.”

Bir diğer mahalle sakini Mehmet Özdemir de durumu şöyle özetledi:

“Evde korku içinde yaşıyoruz. Sanki deprem olmuş gibi sallanıyor. Çok sallandığı için evi satmayı düşünüyorum ama kim alır? Bir an önce çözüm lazım. Hayati tehlikemiz var.”

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Mahalle sakinleri, yetkililerden sahile dalgakıran yapılmasını ve mevcut duvarların güçlendirilmesini talep ediyor. Dev dalgaların yarattığı korku, vatandaşların gündelik yaşamını da ciddi şekilde etkiliyor.