Yeni Birlik Gazetesi Yaşam IŞİD’e para aktaran Ankara hücresi çökertildi

IŞİD’e para aktaran Ankara hücresi çökertildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü IŞİD'e maddi destek sağladıkları tespit edilen ve Ankara yapılanması içinde yer aldıkları belirlenen 10 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü IŞİD’in mali yapılanmasına yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Banka Hareketleri ve Sosyal Medya Mercek Altında

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin banka hesap hareketleri, para transfer kayıtları ve sosyal medya faaliyetleri detaylı şekilde incelendi. Yapılan analizler sonucunda, şüphelilerin Suriye’deki çatışma bölgelerinde bulunan IŞİD üyeleri ve ailelerine nakdi yardım aktardığı ortaya çıktı.

Bu yardımların örgütün Ankara’daki yerel yapılanması üzerinden organize edildiği ve şüphelilerin “terörizmin finansmanı” suçu kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

Operasyon Devam Ediyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonla, haklarında gözaltı kararı verilen 10 kişiden bir kısmı yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Gözaltına alınan şahısların, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği açıklandı.