İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam İstanbul ve Marmara’ya yılbaşında kar dalgası geliyor: Meteoroloji uyardı!

İstanbul ve Marmara’ya yılbaşında kar dalgası geliyor: Meteoroloji uyardı!

2025-2026 yılbaşı öncesi Türkiye’yi yoğun kar dalgası etkiliyor! İstanbul'da 10 yıl aradan sonra yılbaşı akşamı kar sürprizi! Marmara, İç Anadolu ve Doğu’da yoğun kar, güneyde sağanak yağış bekleniyor.

MUHABİR: Umut Çelik

Türkiye, yılbaşı öncesinde etkisini artıracak soğuk hava dalgası ile kış koşullarının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, 28 Aralık’tan itibaren özellikle İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da kar yağışı etkili olacak. Güney bölgelerde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu ve Doğu’da Yoğun Kar Beklentisi

Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri hattı ile Doğu Anadolu’nun büyük bölümünde kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji haritalarında mor ve koyu tonlarla gösterilen alanlar, yoğun kar ihtimaline işaret ediyor.

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Kar Sürprizi

İstanbul’da ise yılbaşı gecesi kar yağışı ihtimali bulunuyor. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek’in açıklamasına göre, 28 Aralık’tan itibaren kuzeyden gelecek soğuk hava dalgası Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak. 29 ve 30 Aralık tarihlerinde yağışlar karla karışık başlayacak, yılbaşı gecesi ve 2 Ocak’a kadar etkisini sürdürecek.

İstanbul’da karın en yoğun görüleceği bölgeler:

Batı ve Kuzey Hattı: Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Başakşehir

Yüksek Rakımlı Bölgeler: Anadolu Yakası’nda Çamlıca Tepesi, Aydos Ormanı, Beykoz (Kavacık/Karlıtepe); Avrupa Yakası’nda Sarıyer yüksekleri ve Zekeriyaköy

Akdeniz Bölgesi’nde Sağanak Uyarısı

Akdeniz’de Adana, Mersin ve Hatay çevresinde gök gürültülü sağanak yağışlar öne çıkıyor. Kısa süreli etkili olacak bu yağışlar, sel ve su baskını riskini artırabilir.

Meteoroloji uzmanları, yılbaşı öncesinde ve sırasında olası ulaşım aksaklıklarına karşı dikkatli olunmasını, yüksek rakımlı ve kar yağışı ihtimali yüksek bölgelerde tedbir alınmasını öneriyor. İstanbul’da 2015 yılından sonra ilk kez yılbaşı gecesi kar yağışı beklendiği için, kış tatili planı yapan vatandaşlar için bu durum sürpriz bir fırsat olarak görülüyor.

2025-2026 yılbaşı döneminde Türkiye genelinde kar ve soğuk hava etkili olacak. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar beklenirken, İstanbul’da da yılbaşı gecesi kar sürprizi yaşanacak. Akdeniz’de ise kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.