Olur ilçesine bağlı Kaban Mahallesi, uzun yıllardır atıl durumda kalan eski okul binasını toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek bir tesise dönüştürdü. Mahalle sakinleri, başta muhtarları Kenan Özdemir olmak üzere gösterdikleri birlikle, *eski okulu* taziye evi, misafirhane ve muhtarlık odası olarak yeniden düzenledi.
Uzun süren çalışmalar tamamlandı
1961 yılında inşa edilen ve 1999 yılında eğitim vermeyi bırakmış olan okul binası, yapılan görüşmeler sonucunda mahalle halkının kullanımına kazandırılmak üzere çalışmalara başlandı. Olur Kaymakamlığı’nın, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayırseverlerin desteğiyle yürüttüğü tadilat işlemleri, yaklaşık 1 yıl süren bir çalışmanın ardından tamamlandı. *Tesisin maliyeti yaklaşık 1 milyon 950 bin lira* olarak belirlendi.
Açılış törenine büyük katılım
Tesisin açılışı, mahallede düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurdele kesilerek bina resmi olarak hizmete açıldı. Tören sırasında Olur Kaymakamı Semanur Kalkan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Yavuz Bedir ve Kaban Mahallesi Muhtarı Kenan Özdemir, katılımcılara hitap etti.
Muhtar Kenan Özdemir, açılan tesisi *bir gönül kapısı* olarak adlandırarak, bunun sadece bir bina değil, aynı zamanda geçmişe ve şehitlere duyulan saygının bir simgesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, şehitlerin isimlerinin tesise verilmesinin, onları unutmadıklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Şehit polis Tunay Aydemir'in eşi Muazzez Aydemir de, tesisin açılmasında şehitlerin isimlerinin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılış törenine; yerel yöneticiler, mahalle sakinleri ve şehit aileleri katıldı. Mahalle, yeni hizmet binası ile birlikte *taziye ve misafir ağırlama* ihtiyaçlarını daha etkili bir şekilde karşılayacak.

Köylüler birlik oldu, atıl binayı tesise çevirdi