Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kars’ta trafik bilinci küçük yaşta aşılanıyor: Vali Polat miniklerle sahaya indi

Kars’ta trafik bilinci küçük yaşta aşılanıyor: Vali Polat miniklerle sahaya indi

Kars’ta Trafik Haftası, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği renkli ve bilgilendirici etkinliklerle kutlanıyor. Bedesten Bölgesi’nde oluşturulan Trafik Eğitim Parkı, bu yıl da geleceğin sürücüleri olan çocukların akınına uğradı.

Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen özel etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Vali Ziya Polat, kuralların uygulamalı olarak öğretildiği eğitim parkında incelemelerde bulundu.

Kars’ta Trafik Haftası, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği renkli ve bilgilendirici etkinliklerle kutlanıyor. Bedesten Bölgesi’nde oluşturulan Trafik Eğitim Parkı, bu yıl da geleceğin sürücüleri olan çocukların akınına uğradı. Etkinlik alanını ziyaret eden Vali Ziya Polat, minik öğrencilerle yakından ilgilenerek trafik kurallarının teorik ve pratik eğitimlerini yerinde gözlemledi.

Geleceğin bilinçli nesilleri yetişiyor

Eğitim parkında yaya geçidi kullanımı, trafik ışıklarının önemi ve emniyet kemeri bilinci gibi temel konuların uygulamalı olarak aktarıldığını belirten Vali Polat, trafik kültürünün küçük yaşlarda kazanılmasının hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Polat, eğitim faaliyetlerinin trafik kazalarını önlemede en etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade etti.

Yerli ve milli teknoloji görücüye çıktı

Etkinlik kapsamında güvenlik güçlerinin kullandığı ekipmanlar da sergilendi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın stantlarını gezen Vali Polat, yerli ve milli imkanlarla üretilen araç, gereç ve teknolojik donanımları inceledi. Denetimlerde kullanılan modern sistemler hakkında yetkililerden detaylı brifing alan Polat, güvenlik güçlerinin sahada yürüttüğü çalışmaların toplumun huzuru için kritik olduğunu belirtti.

Denetim ve eğitim el ele sürecek

Trafik güvenliğinin sadece bir kurumun değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatan Vali Polat, sürücü ve yayalara kurallara uyma çağrısında bulundu. Can ve mal güvenliğinin korunması adına eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini belirten Polat, vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin trafik bilincini artırma noktasında önemli bir misyon üstlendiğini sözlerine ekledi.