Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Manavgatlı hacı adayları, Külliye Camii’nde düzenlenen duygusal bir törenle yola çıktı.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar için Külliye Camii’nde özel bir uğurlama programı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahilerle manevi bir atmosferin oluştuğu törene, hacı adaylarının aileleri ve yakınları yoğun ilgi gösterdi.
Kutsal topraklara gidenlerin sayısı ve bekleyenler
Törende konuşan Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, bu yıl ilçeden 52 kişinin hac ibadeti için yola çıktığını belirtti. Bölgedeki hac talebinin yüksekliğine dikkat çeken Eroğlu, halen 2 bin 300 kişinin kutsal topraklara gitmek için sıra beklediğini ifade etti.
Sabır vurgusu ve duygusal veda
Hacı adaylarına seslenen Müftü Eroğlu, hac ibadetinin temel taşının sabır olduğunu vurgulayarak, bu kutsal yolculuğun her anında aynı metanetle hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı. Eroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Hacı adaylarımızın ibadetlerinin makbul olmasını diliyor, sağlıkla gidip dönmelerini temenni ediyorum. Kutsal topraklarda bulunduğunuz süre boyunca sevdiklerinizi ve bizleri dualarınızda unutmayın. Bugün burada dökülen gözyaşları bir ayrılık acısından ziyade, sizinle birlikte o kutsal iklime gidememenin verdiği özlemden kaynaklanıyor."
Duaların ardından helalleşen hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara doğru yola çıkmanın heyecanını yaşadı.