Baharın gelişini müjdeleyen 1 Mayıs tarihinde Kocaeli’nin yüksek kesimleri şaşırtıcı bir manzaraya uyandı. Sıcaklıkların ani düşüşüyle birlikte kentin zirvelerinde kar yağışı etkili oldu.
Baharın tam ortasında kış sürprizi
Kocaeli genelinde hissedilen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin belirgin şekilde altına geriledi. Şehir merkezinde aralıklarla devam eden sağanak yağış, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Samanlı Dağları'nın en yüksek noktalarından biri olan Kartepe, 1 Mayıs sabahında yeniden beyaz bir örtüyle kaplandı.
Zirvede termometreler sıfıra yaklaştı
Meteoroloji birimlerinden alınan güncel verilere göre, 1320 metre rakımlı Kartepe bölgesinde hava sıcaklığı 0 ile 2 derece arasında ölçüldü. Bölgedeki yaşamı ve doğayı etkileyen soğuk hava dalgasına, saatte 9 kilometre hızla esen rüzgar da eşlik etti. Vatandaşlar bahar mevsiminde karşılaştıkları bu alışılmadık kış manzarası karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.